Fazer
10:54 - 21.08.2018 / viihde / Findance
Fazer tuo Sirkkasämpylät ruokakauppoihin

Fazer tuo uuden hyönteisleivän kauppoihin tällä viikolla.

Fazerin Sirkkasämpylät saapuvat kauppoihin huomisesta 22. elokuuta alkaen.

Hyönteisruoka on merkittävä globaali ilmiö. Suomessa hyönteisten myynti elintarvikkeiksi vapautui marraskuun alussa 2017. Fazer Leipomot toi ensimmäisenä maailmassa hyönteisleivän ruokakauppoihin jo marraskuun lopussa.

- Fazer Sirkkaleipä on ollut huikea menestys. Se on ylittänyt odotuksemme monella eri mittarilla. Hiljattain pystyimme laajentamaan Sirkkaleivän leivonnan kaikkiin 57 myymäläleipomoomme 27 paikkakunnalla, ja tämä uutinen sai innokkaan vastaanoton. Myymäläleipomomme eivät kuitenkaan tavoita kaikkia kuluttajia ja kuluttajakysyntä on suurta ympäri maata. Tämän vuoksi tuomme kaikkien suomalaisten saataville maistuvan uutuuden, Fazer Sirkkasämpylän, Fazer Leipomot Suomen toimitusjohtaja Markus Hellström kertoo.

Fazer Sirkkasämpylät sisältävät kokonaisista kotisirkoista jauhettua sirkkajauhoa, kotimaista vehnää ja ruista, härkäpapuproteiinia sekä siemeniä. Sirkkasämpylät leivotaan Lappeenrannan leipomossa, ja ne pakataan kahden sämpylän pakkauksiin.

- Halusimme pitää pakkauskoon pienenä, jotta kynnys kokeiluun olisi mahdollisimman matala. Sirkkasämpylöille on leipomolla oma tuotantolinjansa. Yhdessä sämpylässä on noin 20 kotisirkkaa, ja se vastaa noin 3 % leivän painosta, taustoittaa Fazer Leipomot Suomen innovaatiojohtaja Juhani Sibakov.

artikkelin avainsanat:
Fazer ruoka Sirkkasämpylät