Arktinen Banaani
11:58 - 20.08.2018 / viihde / Findance
Kiinnostaako sarjakuvien teko? Uusi Sarjakuvantekijän oppikirja ilmestyy uudistettuna

Uusi Sarjakuvantekijän oppikirja on Ilpo Koskelan, kokeneen ja palkitun tekijän laatima katsaus sarjakuvien tekemisen kiehtovaan maailmaan.

Nyt ilmestyvä, loppuunmyydyn teoksen uudistettu laitos on päivitetty ajan tasalle uusin kuvaesimerkein ja tiedoin. Teoksen kerrotaan olevan oiva apuväline piirtämiseen ja kuvittamiseen, oli kysymys yksittäisestä piirroksesta tai sarjakuvasta.

Uusi Sarjakuvantekijän oppikirja on kattava tietoteos niin aloittelijalle kuin ammattilaisellekin. Kirjassa perehdytään tehokkaasti alan perusasioihin aina ideoinnista ja käsikirjoittamisesta sarjakuvan suunnitteluun, luonnosteluun, piirtämiseen ja värittämiseen, oman valmiin julkaisun tuottamiseen ja sen markkinointiin saakka.

Mukana on lukuisin kuvaesimerkein kerrottuna tietoa piirtämisen ja värittämisen perustekniikoista, perinteisistä sekä uusista työvälineistä – tietotekniikkaa unohtamatta. Lisäksi kirjassa kerrotaan tekijänoikeuksista, kustantamisesta ja markkinoinnista, mukaan lukien sosiaalisen median luomat globaalit mahdollisuudet. Koskelan lisäksi 27 suomalaisen sarjakuvan kärkinimeä kertoo teoksessa näyttein omista työskentelytavoistaan.

Ilpo Koskelan sarjakuvia on julkaistu jo yli 30 vuoden ajan. Koskela on kirjoittanut ja piirtänyt kahdeksan sarjakuva-albumia, joita on käännetty useille kielille. Lisäksi hän on laatinut kolme oppikirjamuotoista teosta. Koskela on opettanut sarjakuvaa Oulun taidekoulussa 14 vuoden ajan ja vetänyt alan kursseja sekä luentosarjoja niin Suomessa kuin ulkomailla, aina Venäjää ja Algeriaa myöten.

Ilpo Koskela esittelee Uutta Sarjakuvantekijän oppikirjaa Helsingin Taiteiden yössä to 23.8. Turun Sarjakuvakaupassa, Porthaninkatu 9, klo 17-17.30 sekä Akateemisessa Kirjakaupassa, Pohjoisesplanadi 39, klo 18-20.

Ilpo Koskela
Uusi Sarjakuvantekijän oppikirja, uudistettu laitos
ISBN 978-952-270-410-8
208 sivua. Arktinen Banaani 2018

artikkelin avainsanat:
Arktinen Banaani Ilpo Koskela sarjakuvat