Sinebrychoff
09:01 - 13.08.2018 / viihde / Findance
Uusi Karhu-olut jälleen markkinoille

Sinebrychoff tuo jälleen uuden Karhu-oluen markkinoille.

Karhu Speltti IPA on suodattamaton India Pale Ale, jonka valmistuksessa on käytetty spelttiä. Sinebrychoffin tiedotteessa sitä kuvaillaan opaalimaiseksi ja kullanväriseksi. Suodattamattomuudesta johtuen olut on luonnollisen sameaa.

Luonteeltaan speltti sopii erinomaisesti Karhu IPA -olueen. Se on kasvuolosuhteiltaan vaatimaton ja sopii erityisen hyvin luonnonmukaiseen viljelyyn mukautuen luonnon omaan ekologiseen kiertoon. Kovakuorinen speltti menestyy ilman lannoitusta karuillakin maaperillä, ja sen viljely on hyväksi luonnolle. Speltinviljelijät ovat Suomessa joko luomu- tai biodynaamisia viljelijöitä, Sinebrychoffilta kerrotaan.

Oluen alkoholi-% on 5,3 ja sitä myydään 50 cl tölkissä. Jakelu alkaa 20. elokuuta.

Karhu Speltti IPAn pakkauksissa esiintyvän karhun on suunnitellut lappilainen taidemaalari Helena Junttila, joka on tullut tunnetuksi tussipiirroksista ja maalauksista, joissa hän kuvaa ihmistä eläinten, kasvien, myyttisten hahmojen ja luonnonvoimien kanssa. Eläimistä etenkin karhu toistuu usein teoksissa. Useasti palkitun Helenan taidetta on ollut esillä eri puolilla maailmaa ja hänen teoksiaan kuuluu Rovaniemen taidemuseon kokoelmiin.

artikkelin avainsanat:
alkoholi Karhu olut Sinebrychoff