Alamy / AOP
09:07 - 20.07.2018 / tv-sarjat / Findance
C More, MTV3, Sub ja Katsomo vaihtavat omistajaa

Telia Company ostaa Bonnier AB:lta Bonnier Broadcastingin, joka omistaa suomalaisen MTV:n lisäksi ruotsalaisen TV4:n ja myös maksu-tv C Moren. Käteisellä maksettava velaton kauppahinta on 9,2 miljardia Ruotsin kruunua.

- Tämä on erittäin tärkeä päivä Telia Companylle. Yritysosto on luonnollinen tapa täydentää ydinliiketoimintaamme. Lisäksi miljoonat asiakkaamme luovat meille ainutlaatuisen aseman markkinoilla. Yhdessä Bonnierin kanssa palvelemme asiakkaitamme ja katsojia uusin tavoin ja luomme uusia liiketoimintamahdollisuuksia, sanoo Telia Companyn toimitusjohtaja Johan Dennelind.

- Kunnioitamme yrityskaupassa muodostuvaa uutta rooliamme mediatalon omistajana. Meillä on selkeä näkemys siitä, kuinka ylläpidämme toiminnan journalistista riippumattomuutta jatkossakin. Toivotan Pohjoismaiden parhaisiin kuuluvat sisällöntuottajat ja julkaisijat tervetulleiksi Telia Companyyn.

Viime vuonna yhtiö osti yksinoikeuden jääkiekon SM-liigaan.

Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää, jota odotetaan vuoden 2019 toisella vuosipuoliskolla. Kaupassa Telia Company saa mm. MTV3-, Sub- ja Ava-kanavat, mtv.fi-uutissivuston, ruotsalaisen TV4-kanavan, MTV Katsomo -palvelun sekä C More -suoratoistopalvelun ja maksutelevisiokanavat.

artikkelin avainsanat:
Ava C More kanavat Katsomo MTV MTV3 Sub Telia