Alamy / AOP
04:10 - 29.05.2018 / viihde / Markku Leppilampi
Salamurhatun Kennedyn poika: Ampujia oli kaksi

Kennedyn poliitikkoperheen ainut salamurhattu ei ole JFK, eli presidentti John F. Kennedy. Myös hänen veljensä Robert ammuttiin kuoliaaksi.

Newser kertoo [lähde], että ampujaksi tuomittiin aikoinaan Sirhan Sirhan -niminen mies. Nyt hän on saanut kuitenkin yllättävältä taholta puolustajan - Robert Kennedyn kolmanneksi vanhin lapsi Robert F. Kennedy Jr ei usko viralliseen versioon tapahtumien kulusta.

- Minun oli pakko tavata Sirhan, koska olin kiinnostunut ja järkyttynyt siitä, mitä todisteet kertoivat. Oli järkyttävää, että väärä mies saattaa olla tuomittu isäni taposta, Kennedy Jr kertoi.

Kennedy Jr ei paljastanut keskustelun sisältöä Sirhanin kanssa, mutta Kennedy Jr uskoo, että paikalla oli toinenkin ampuja, eikä Sirhan ampunut kuolettavia laukauksia. Tämän puolesta puhuu myös ruumiinavausraportti, jonka mukaan tappavat laukaukset ammuttiin eri suunnasta - takaapäin.

Vuosia murhan jälkeen todisteiden perusteella todettiin, että laukauksia ammuttiin 13 kappaletta. Sirhanilla puolestaan oli vain kahdeksasti laukeava pistooli.

Myös tilanteessa ammutuksi tullut, mutta selvinnyt Paul Schrade kommentoi asiaa.

- Kyllä, hän (Sirhan) ampui minua. Kyllä, hän ampui neljää muuta ihmistä ja tähtäsi Kennedyä, Schrade sanoi.

- Tärkeä asia on, että hän ei ampunut Robert Kennedyä, Kennedy Jr vastasi tähän.

Sirhan itse on sanonut, ettei hänellä ole muistikuvaa ampumisesta. Jotkut todistajat ovat niin ikään puhuneet toisesta ampujasta.

Kennedy Jr vaatii tutkimuksen avaamista uudelleen.