Alamy / AOP
15:10 - 06.03.2018 / viihde / Findance
Uusi alkoholilaki mahdollistaa - Trokari-drinkit kauppoihin

Uusi alkoholilaki mahdollistaa Suomen kaupoissa myytävän myös alkoholipitoisia juomasekoituksia. Sinebrychoff tuokin kevään aikana kauppoihin uuden Trokari-juomabrändin.

Aluksi Trokari-nimikkeellä lanseerataan juomat Salaperäinen paroni ja Sulava tanssija.

Salaperäinen paroni on ginipohjainen gin & greippi –juoma. Vaikka gin ja greippi on Suomessa tarkoittanut erityisesti lonkeroa, Salaperäinen paroni ottaa vaikutteita cocktaileista ja on luonnollisen kirkas toisin kuin tähänastiset lonkerot. Toinen suomalaisten kestosuosikki drinkeissä on vodkatonic. Sulava tanssija -vodkatonicia täydentää luonnollisen kurkun maku, joka tuo drinkkiin raikkautta.

- Juomasekoituskategoria on Suomessa ollut lainsäädännön vuoksi alikehittynyt. Muualla maailmassa kategoriassa ja kaupassa on paljon drinkkipohjaisia juomia. Haluamme kehittää juomamarkkinaa kohti cocktaileja ja drinkkejä – minkä uusi alkoholilaki nyt sallii. Tulevaisuudessa kaupan juomahyllyllä tulee olemaan paljon enemmän tällaisia juomia, ja me haluamme olla tässä kategorian kehittäjänä, sanoo Sinebrychoffin markkinointijohtaja Alexander Sneen.

Trokari juontaa juurensa suomalaiseen kieltolaki-aikaan. Trokari muistuttaa ajasta jolloin alkoholin käyttö, valmistaminen ja myyminen oli kiellettyä – mutta salakapakat, lestinheittäjät ja trokarit kukoistivat. Sinebrychoffin Trokari on kuitenkin moderni ja haluaa puhua kohtuukäytön puolesta ja olla suomalaisen juomakulttuurin kehittäjänä tänään ja tulevaisuudessa. Suomalainen juomakulttuuri on vahvasti muuttumassa. Suomalaisille kuluttajille alkoholi on yhä enemmän tunnelman luoja tilanteissa, joissa halutaan rauhoittua ja nauttia. Tätä kehitystä Trokari haluaa olla tukemassa.

artikkelin avainsanat:
alkoholi ruoka Sinebrychoff Trokari tuotteet