Universal Music
09:40 - 31.01.2018 / musiikki / Findance
Teflon Brothers tekee melkoisen tempauksen Tallinnassa - Abi Goes Tallinn
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Yli 5 500 suomalaista abiturienttia, kolme Tallinnan suurta hotellia, kuusi Teflon Brothers -yhtyeen keikkaa ja kaksi rekallista hotelleihin tuotavaa ääni- ja valokalustoa sekä muita juhlatarvikkeita taivasvaloista punaisiin mattoihin. Siinä on yhtälö, josta rakentuu helmikuun puolivälissä toteutuva tuhansien nuorten Abi Goes Tallinn -matka.

Kolmen turkulaisnuoren idea suomalaisten abiturienttien elämysmatkoista Tallinnaan on kasvanut todelliseksi ilmiöksi. Tallinnaan lähtee juhlimaan helmikuun puolivälissä runsaat 5 500 abia, mikä on kolme kertaa enemmän kuin vuosi sitten. Abeja on niin paljon, että kaikkiaan kolmen suuren tallinnalaisen hotellin huoneet on varattu viikonlopun ajaksi heidän käyttöönsä. Kotimaiset huippuartistit esiintyvät abeille laivamatkoilla. Lisäksi Teflon Brothers -yhtyeellä on Tallinnassa yhteensä kuusi keikkaa kolmen illan aikana.

Abi Goes Tallinn -matka järjestetään nyt kolmannen kerran, ja sen suosio on kasvanut huimasti. Vuonna 2016 Helsingistä Tallinnaan matkasi noin 900 abia, vuonna 2017 lähtijöitä oli 1 600 mutta nyt jo yli 5 500. Ennakkovarausten mukaan vuodesta 2019 on tulossa vieläkin suositumpi, sillä mukaan on lähdössä jo nyt ainakin 8 000 juhlijaa. Abi Goes Tallinn -matkojen idean takana on A8 Entertainment Oy, jonka taustalla on kolme parikymppistä turkulaisnuorta.

Suomessa valmistuu vuosittain noin 30 000 ylioppilasta, joista vajaat 20 000 on yleensä osallistunut jonkinlaisille abimatkoille. Perinteisten abeille järjestettyjen laivamatkojen suosio on pudonnut koko ajan.

– Olimme itse muutama vuosi sitten perinteisellä abien laivamatkalla emmekä olleet tyytyväisiä kokemukseemme. Saimme idean alkaa järjestää täysin uudenlaisia abimatkoja, kertoo A8 Entertainmentin toimitusjohtaja Konsta Leskelä. – Ensimmäisenä vuonna Abi Goes Tallinn -matkallemme lähti valtaosin turkulaisia nuoria, mutta nyt mukana on abeja kaikkialta Suomesta, Leskelä toteaa.

Viime vuonna järjestettiin kaksi Abi Goes Tallinn -matkaa, mutta tänä vuonna lähtöpäiviä on jo kolme 15.-17. helmikuuta. Lisäksi järjestetään suuren suosion vuoksi yksi ylimääräinen matka Tallinnaan 3. maaliskuuta.

artikkelin avainsanat:
Teflon Brothers