action comedy edm horror naiskauneutta scifi superhero tech for MEN oudoimmat suosituimmat evästeet

Tiesitkö? Nämä julkkikset ottivat paljon lainaa päästäkseen huipulle

21.11.2017 / klo 13:10 / FD / viihde

Kaikki eivät ole syntyessään rikkaita ja huipulle ei pääse pelkästään tuurilla tai hyvillä suhteilla. Menestyminen vaatii paljon opiskelua, kovaa työtä sekä tietysti rahaa.

Lainanvälittäjä auttoi selvittämään, ketkä julkkikset ovat joutuneet ottamaan paljon lainaa päästäkseen siihen asemaan missä he ovat nyt. Tässä lista kuudesta amerikkalaisesta julkisuuden henkilöstä.

Barack ja Michelle Obama

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama kertoi, että hän ja hänen vaimonsa Michelle valmistuivat Harwardin yliopistosta valtavat velat niskassaan. Velkaa oli yhteensä noin 120 000 dollaria ja he maksoivat viimeiset opintolainan lyhennykset vasta vuonna 2005, kun Barack oli 44 vuotias ja Michelle 41 vuotias. Presidentiksi pääseminen ei siis ollut mitenkään halpaa lystiä, mutta suuri opintolaina maksoi lopulta itsensä moninkertaisesti takaisin. Obamat tienasivat Forbesin mukaan yli 20 miljoonaa dollaria vuosien 2005 – 2016 välillä.

Jane Lynch

Glee televisiosarjaa tähdittänyt näyttelijä Jane Lynch sanoi, että hän meni julkiseen yliopistoon, jonka hänen vanhempansa auttoivat maksamaan. Vanhempien avun lisäksi hän joutui ottamaan lainaa selviytyäkseen opiskelusta. Hän maksoi velkansa pois 30-vuotiaana. Jälkeenpäin ajatellen laina oli varmasti järkevä sijoitus, sillä hän tienasi Glee -televisiosarjasta 60 000 dollaria jaksolta.

Miles Teller

Fantastic Four, Whiplash, Project X sekä War Dogs elokuvista tuttu näyttelijä Miles Teller kertoi vuonna 2015, että hän lainasi yhteensä 100 000 dollaria opiskeluvuosinaan, eikä hän ole vieläkään maksanut lainaansa pois. Hänen taloudellinen neuvonantaja oli kertonut, ettei lainaa kannata maksaa, koska sen korot ovat niin pienet. Rahasta lainan takaisinmaksu tuskin on kiinni, sillä Teller tienaa arviolta 4 miljoonaa dollaria vuodessa.

Kerry Washington

Kuvankaunis näyttelijä Kerry Washington on kertonut, kuinka opintolainat mahdollistivat hänen opiskelunsa. Hänellä oli kymmeniä tuhansia dollareita opintolainaa, mutta pitkän opiskelun ansiosta hän pääsi viimein suositun tv-sarja ”Scandalin” päätähdeksi. Olivia Pope roolin myötä hän pystyi myös viimein maksamaan opintolainansa pois. Washington on nähty myös Quentin Tarantinon ohjaamassa Django Unchained elokuvassa. Kerry Washington on tehnyt tähän mennessä näyttelijäurallaan mukavat 14 miljoonaa dollaria.

Kate Walsh

Greyn Anatomiasta tutulla näyttelijällä Kate Walshilla oli pitkään taloudellisia vaikeuksia. Ennen näyttelijän uraa, hän työskenteli Burger Kingissä ja Dairy Queenissa, jonka jälkeen hän lähti opiskelemaan Arizonan yliopistoon. Opiskelut tulivat hänelle todella kalliiksi ja koulun jälkeen hänellä oli velkaa kymmeniä tuhansia dollareita. Hän onnistui maksamaan velkansa vasta 37 vuotiaana, kun hän sai roolin Greyn Anatomiassa. Nykyisin Kate Walshin ei tarvitse huolehtia rahasta, sillä hän tienasi arviolta 275 000 dollaria per jakso Greyn Anatomian viimeiseltä kaudelta.

Lainaa opiskeluun ja paljon muuhun

Mikäli sinä tarvitset pientä lisärahoitusta opiskeluja varten, etkä saa valtion takaamaa opintolainaa, niin sinun kannattaa kilpailuttaa kulutusluotot Lainanvälittäjän palvelussa. Kyseessä on lainavertailuun ja kilpailutukseen erikoistunut verkkosivusto, jonka tehtävänä on etsiä kuluttajalle edullisin vakuudeton laina. Palvelun käyttö on täysin ilmaista eikä lainahakemuksista veloiteta yhtään mitään. Palvelu toimii Suomen lisäksi myös Ruotsissa sekä Norjassa ja se on auttanut jo kymmeniä tuhansia pohjoismaalaisia löytämään edullista lainaa.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Lainanvälittäjän kanssa.

Netflix lisäsi juuri 49 leffaa - katso lista täällä