BBC One
05:10 - 14.11.2017 / tv-sarjat / Findance
Huippusarja tuoreeltaan Suomeen - mukana Game of Thrones -tähti

HBO Nordic tuo Gunpowder-minisarjan tuoreeltaan Suomeen.

19. joulukuuta suoratoistopalveluun ilmestyvä Gunpowder on kolmiosainen jännityssarja, joka kertoo 1600-luvulle sijoittuvan tositarinan Guy Fawkes -päivän syntyyn johtaneesta tapahtumasarjasta.

Minisarjan pääosissa nähdään Kit Harington (Game of Thrones), Peter Mullan (Quarry), Mark Gatiss (Uusi Sherlock), Liv Tyler (The Leftovers) ja Tom Cullen (Knightfall, Downton Abbey).

Englantilaiset juhlistavat vuoden 1605 ruutisalaliiton paljastumista ilotulitteiden ja kokkojen voimin joka vuosi marraskuun viidentenä päivänä. Juhlapyhä tunnetaan myös nimellä Guy Fawkes -päivä, sillä monet uskovat Guy Fawkesin (Cullen) olleen salaliiton takana – vaikka tämä ei pidäkään paikkaansa. Fawkes kuului kyllä salaliiton keskushenkilöihin, mutta sen varsinainen johtaja oli Robert Catesby (Harington), 30-vuotias warwickshirelainen säätyläismies.

Gunpowder pureutuu salaliiton taustaan ja syntyyn, sen jäsenistön värväämiseen ja materiaalien hankintaan sekä sen tielle asettuviin esteisiin. Samalla salaliittolaiset uhkaavat joutua lordi Robert Cecilin (Gatiss) häikäilemättömän vakoojaverkoston kynsiin.

Katso traileri alta:

artikkelin avainsanat:
Gunpowder HBO Nordic Kit Harington Liv Tyler