Nintendo
14:10 - 08.11.2017 / pelit / Findance
Super Mario Odyssey - näin saat enemmän hittipelistä irti

Super Mario Odyssey julkaistiin 27. lokakuuta Nintendo Switch -konsolille. Kriitikot ovat erittäin innoissaan tästä pelistä ja ovat antaneet sille korkeat arvostelut. Jopa muutamia 10/10 pisteytyksiä on näkynyt arvosteluissa.

Marion apuri Cappy tuo peliin raikasta innovaatiota ja pelin tasosuunnittelu on toteutettu loistavasti. Pelissä on paljon vaihtelua, joten tunnetta siitä, että pelaisi samaa kohtaa kerta toisensa jälkeen ei tule. 2D-näkymä tuo erityistä nostalgiaa peliin. Jos et vielä ole pelannut Super Mario Odysseyta, kannattaa ehdottomasti kokeilla. Vaikka aiemmat Super Mario -pelit ovat jääneet pelaamatta, ei siitä ole mitään haittaa.

Super Mario Odyssey on suuri ja kekseliäs, ja sisältää useita salaisuuksia. Tässä artikkelissa kerromme vinkkejä, joilla pääset helposti alkuun pelissä. Vaikka olet pelannut Odysseyta jo, saattaa vinkeistämme löytyä asioita joista et tiennytkään.

Lue ohjekirja

Kuka oikeasti lukee ohjekirjoja ostaessaan jotakin uutta? Ei kovinkaan moni. Ohjekirjasta harvoin löytyy tietoa, jota et aiemmin tiennyt. Mario Odysseyssa tilanne on kuitenkin toinen. Kyse on siis pelin sisäisestä ohjekirjasta jossa kerrotaan kaikki liikkeet, joita Mario pystyy tekemään. Pelin edetessä saat vinkkejä kuinka tehdä tiettyjä liikkeitä mutta lukemalla ohjeet, tiedät liikkeet heti alusta pitäen. Osa näistä liikeistä on tiedettävä, jos haluaa tutkia tiettyjä paikkoja. Jos opit liikkeet vasta sen jälkeen kun olet vieraillut josskin maailmassa, saatat joutua palaamaan sinne käyttääksesi liikkeitä hyödyksesi.

Tutkimusmatkailu on tärkeää

Super Mario Odyssey on avoimen maailman hiekkalaatikkopeli täynnä arvoituksia. Joka kiven ja kannon koloon on syytä katsoa, sillä alta voi paljastua merkittävä hyöty. Nintendo on ollut erittäin luova mitä tulee kuiden keräilyyn ja erikoiskolikoihin, ja he ovat jopa avoimesti kannustaneet pelaajia paikkojen läpikotaiseen tutkiskeluun. Jos vain seuraa tarinaa, voi monta salaisuutta jäädä avaamatta. Jos olet taistellut bossia vastaan tietyssä paikassa, kannattaa taistelupaikalle palata uudelleen. Vastassa saattaa seuraavalla kerralla olla uusi vihollinen kuten zombiet, jonka voittamisesta ansaitsee kuun. Mooneja voi kerätä monin eri tavoin kuten lentämällä, uimalla, juoksemalla ja hyppimällä.


 
Minipelit

Super Mario Odysseyssa on paljon pieniä pelejä ja haasteita. Tehtävänä voi olla esimerkiksi näkymättömän polun kulkeminen tietyssä ajassa tai pienen rakennuksen huipulle kiipeäminen lyhyessä ajassa. Nämä haasteet testaavat Mario-taitojasi. Minipelit, joita on ripoteltu eri maailmoihin koostuvat muun muassa lentopallosta, köysihypystä ja kauko-ohjattavista autoista. Minipelejä on todella paljon ja ne odottavat löytäjäänsä.


 
Liikekontrolli

Nintendo Switch on täydellinen konsoli, kun olet liikkeellä ja haluat pelata ajan kuluksi. Parhaan Super Mario Odyssey -pelikokemuksen saat kuitenkin kun pidät Joy-Con -ohjaimia käsissäsi. Cappy, Marion lentävä lippalakki, voi tehdä monia liikkeitä. Jos Joy-Conit ovat kiinni näytössä, et pysty tekemään kaikkia näitä liikkeitä ja se rajoittaa sinua pelissä.


 
Et vielä omista Super Mario Odysseyta? Nyt on korkea aika hankkia se. Voit ostaa pelin Nintendo eShop -korttien avulla Nintendo Switch eShopista tai suoraan digitaalisena koodina Startselect-peliverkkokaupasta.

Artikkeli on kirjoitettu kaupallisessa yhteistyössä.

artikkelin avainsanat:
Super Mario