Alamy / AOP
18:10 - 12.10.2017 / viihde / Markku Leppilampi
Facebook ja Oculus julkistivat ilman tietokonetta ja kännykkää toimivat virtuaalilasit (kuva)

Facebook tuntuu uskovan virtuaalitodellisuuten suosioon. He ostivat aikoinaan virtuaalitodellisuuslaseihin erikoistuneen Oculuksen ja nyt heiltä on tulossa yhdessä Oculuksen kanssa uusi tuote, The Wrap kertoo [lähde].

Oculus Go -virtuaalilasit ovat siinä mielessä mielenkiintoiset, että niitä on mahdollista käyttää ilman tietokonetta tai kännykkää. Ne soveltuvat myös silmälasien kanssa käytettäväksi.

Laseissa on äänentoisto, "optimoitu 3D-grafiikka" ja niiden mukana tulee taskuun mahtuva ohjain. LCD-näytön resoluutio on kunnioitusta herättävä 2560 x 1440 -pikseliä.

Laitteella pystyy käyttämään ainakin kaikkia niitä sovelluksia, mitä on Samsung Gear VR -kirjastossa. Vielä ei ole tarkkaa tietoa siitä, voiko laitteella käyttää kaikkia Oculus Rift -laseille tehtyjä sovelluksia.

The Wrapin haastattelemien asiantuntijoiden mukaan kannettavien ja laadukkaiden virtuaalilasien tulo markkinoille on kriittistä sille, että virtuaalitodellisuuden hyödyntämisestä voisi tulla yleistä hupia.

- Olemme keskustelleet ihmisten kanssa ja 1000 dollarin PC:n hankkiminen ja laitteiston asentaminen kotiisi on haastavaa, asiantuntija Cosmo Scharf kertoi.

Oculus Go -virtuaalilasien hinta on 199 dollaria ja ne tulevat markkinoille vuoden 2018 alkupuolella. Alla kuva.


artikkelin avainsanat:
Facebook kännykät Oculus Oculus Go tech tuotteet