Rex Features / AOP
14:10 - 04.09.2017 / viihde / Findance
Kummallisia lastenhoitotapoja maailmalta

Ulkomaalaiset usein ihmettelevät suomalaisten tapaa nukuttaa lapsia ulkona, jopa pakkasella. Myös Suomessa yleinen tapa käyttää Kelan äitiyspakkauslaatikkoa vauvan ensisänkynä on herättänyt viime aikoina runsasta keskustelua puolesta ja vastaan. Kuitenkin, kun tutkitaan maailmalta löytyviä erikoisia lastenhoitotapoja, alkavat meidän kummallisuutemme tuntua kovin tavanomaisilta. Vai mitä sanot näistä lastenhoitoon liittyvistä käytänteistä?

Masai-heimon miehet pyrkivät suojelemaan vauvaa epäonnelta sylkemällä tämän päälle. Viettäessään uskonnollisia pyhiä heimon miehet tervehtivät myös toisiaan samaan tapaan. Suomessa vauvan päälle sylkeminen saisi varmasti aikaan voimakkaan, eikä niin kovin positiivisen, reaktion vauvan äidissä.

Moniin kulttuureihin liittyy erilaisia aikuistumisriittejä, joista eräs erikoisimmista löytyy Satere-Mawe-heimon keskuudesta, joka elää Amazonin sademetsässä. Heimon aikuistumisen kynnyksellä olevien poikien on nimittäin pidettävä muurahaisia kuhisevaa hanskaa kymmenen minuuttia tullakseen pojista miehiksi. Kivuliaan toimenpiteen suorittaminen kertaalleen ei suinkaan riitä, vaan poikien on suoritettava rituaali vuosittain niin kauan, kunnes perhe antaa heille luvan lopettaa. Suomessa usein sanotaan, että armeijan käyminen tekee pojasta miehen ja jos pitäisi valita joko armeija tai muurahaishanska, taitaisivat monet kallistua armeijan kannalle.

Intian Sholapurissa on käytössä erityisen vaarallisen kuuloinen rituaali. Siellä nimittäin vauvat heitetään alas 15 metrin korkeudesta tornissa sijaitsevalta parvekkeelta ihmisten napatessa vauvan alhaalla kiinni lakanoilla. Sholapurissa uskotaan, että riitti tuo lapsen elämään turvallisuutta ja terveyttä. Suomessa kyseisen riitin suorittaminen toisi paikalle poliisin ja lastensuojeluviranomaiset.

Junttiräp ansaitsee oman Spotify-soittolistansa! - Spekti-uutuus Tirehtööri, vanha Portion Boys, Petri Nygård, Pasi ja Anssi, Teflon Brothers... Klikkaa soittolistaan ja tallenna!

artikkelin avainsanat:
listaukset


Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!