action / crime comedy edm horror naiskauneutta scifi / fantasy superhero tech for MEN oudoimmat suosituimmat

Näin tilanne etenisi, jos Pohjois-Korea tekisi oikean ydiniskun - "On olemassa vastatoimia"

27.08.2017 / klo 11:10 / ML / viihde

New York Post [lähde] mietti skenaariota, jossa Pohjois-Korea onnistuisi tekemään ydiniskun Yhdysvaltojen maaperälle.

Lehden mukaan presidentti Donald Trumpilla olisi ehkä 10 minuuttia aikaa päättää Pohjois-Korean laukaisun jälkeen, tekisikö se ydinaseilla vastaiskun Pohjois-Koreaa vastaan.

- Jopa pitkän matkan ohjuksen laukaisu on vaikeaa havaita ja päätellä mikä sen tarkoitus on. Presidentillä olisi ehkä 10 minuuttia aikaa päättää vastaiskusta, tutkija David Wright arveli.

Etelä-Korean Kyungnamin yliopiston tutkijoiden mukaan Pohjois-Korealla ei ole kuitenkaan kykyä saavuttaa ohjuksillaan kuin korkeintaan Alaska tai Havaiji. Yhdysvaltalaisten tutkijoiden mielestä asiat voisivat kärjistyä nopeasti, jos Pohjois-Korealla olisi kyky ampua ohjuksia Yhdysvaltalaisiin kaupunkeihin.

Tutkijoiden mukaan ohjuksen lentoaika esimerkiksi Seattleen tai Los Angelesiin olisi alle 30 minuuttia. New Yorkiin ja Washingtoniin ohjukset ehtisivät 30-40 minuutissa.

Etelä-Korealaisilla aikaa hakeutua suojaan ei olisi kuin nollasta kuuteen minuuttia. Isku Japaniin, Tokioon puolestaan kestäisi 10-11 minuuttia. Tutkijoiden mielestä todennäköisin ensimmäinen kohde olisi eteläkorealainen Busanin kaupunki, jonka satama on usein Yhdysvaltain laivaston käytössä.

Tiettävästi on myös riskinä, että Pohjois-Korea käyttäisi keskipitkän matkan Scud ER -ohjuksissaan kemiallisia tai biologisia aseita.

Yhdysvaltalaisten tutkijoiden mukaan ydinohjuksia vastaan on olemassa vastatoimia. Niiden onnistuminen kuitenkin on epävarmaa.

Nyt Netflixissä: huipputekijöiden kauhuleffa keväältä 2017, katso täällä