Alamy / AOP
20:10 - 18.07.2017 / viihde / Markku Leppilampi
Melkein 90 000 seksibottia valtasi sosiaalisen median palvelun - yksi suurimmista haittaohjelmahyökkäyksistä koskaan

Viime viikolla Twitterin tietoturvaryhmä hävitti melkein 90 000 tiliä, Gizmodo kertoo [lähde]. Tilit olivat niin sanottujen seksibottien käytössä. Seksibotit ovat ohjelmia, jotka osaavat esimerkiksi lähettää seksiin liittyviä viestejä chattiin tai tässä tapauksessa Twitteriin.

Tilit ehtivät lähettää 8,5 miljoonaa viestiä ennen tilien tuhoamista. Viesteissä tarjottiin käyttäjille linkkejä deittipalveluihin ja myös seksuaalista sisältöä tarjoaviin palveluihin, kuten seksichatteihin ja pornosivustoille. Hyökkäys oli yksi suurimmista sosiaalisen median palveluihin kohdistuneista koskaan.

Tilit havaitsi ensimmäisenä Baltimoressa sijaitseva ZeroFOX-tietoturvayritys. Firma on erikoistunut löytämään tietoturvariskejä sosiaalisen median palveluista. Yritys risti bottiverkon Siren-nimiseksi.

Bottien lähettämiä linkkejä klikattiin peräti 30 miljoonaa kertaa. Tämä osoittaa, miten tehokkaita kyseiset hyökkäykset ovat.

Jokainen tili toimi samaa kaavaa käyttäen. Käyttäjäkuvana oli kaunis nuori nainen ja viestit olivat seksuaalissävytteisiä. Lisäksi viesteissä oli klikattava linkki.

artikkelin avainsanat:
kännykät tech Twitter