Pixabay
18:10 - 20.03.2017 / viihde / Johan Ekroth
Joisitko jätevedestä valmistettua olutta - kohta sitä voi olla tarjolla

Yhdysvaltojen yhdeksänneksi suurin panimo ilmoitti hiljattain, että se alkaa valmistaa olutta puhdistetusta jätevedestä, kirjoittaa Huffington Post [lähde]. Jätevedestä valmistettu pale ale kantaa nimeä Full Circle.

Full Circleä valmistava panimo on nimeltään Stone ja se sijaitsee Yhdysvalloissa San Diegossa. Panimo on valmistanut puhdistetusta jätevedestä olutta viiden tynnyrin verran. Kierrätysvedestä valmistettu olut on osa suurempaa Pure Water -hanketta.

Hankkeen tarkoituksena on saada puhdistettua vettä siten, että kaupungin juomavedestä yksi kolmasosa olisi puhdistettua jätevettä vuoteen 2035 mennessä. Stonen operatiivinen johtaja Pat Tiernan kertoo, että puhdistettu jätevesi on parempaa vettä kuin mitä heidän oluissaan tällä hetkellä käytetään. Syy tähän on muun muassa se, että jätevesi tulee luotettavammista lähteistä.

Full Circle -oluen kehittäjä Steve Gonzalez kertoo olleensa tuotteeseen aluksi hyvin skeptinen, mutta maistettuaan olutta, hän määrittäisi sen kolmen parhaan juomansa oluen joukkoon. Olut ei ole vielä myynnissä, mutta Stone ennakoi sen tulevan myyntiin hyvin pian.

artikkelin avainsanat:
alkoholi hullut jutut olut