Image Source / AOP
08:10 - 15.03.2017 / viihde / Markku Leppilampi
Kiinalainen kyläläinen keksi miten tienata netissä - nyt kylässä asustaa pari tusinaa miljonääriä samaa ideaa hyödyntäen

Vielä muutama vuosi sitten Donggaozhuangin kyläläiset saattoivat kärsiä jopa nälästä. Ainut tulonlähde oli vehnän ja maissin kasvatus.

Oddity Central kertoo [lähde], että asiat ovat aika lailla muuttuneet, sillä kylästä löytyy nykyään tusinoittain miljonäärejä.

Menestystarina juontaa juurensa yhden kyläläisen ideaan myydä netissä villalankoja. Villalankansa hän laittoi myyntiin kiinalaiselle Taobao-myyntisivustolle.

Myynti sujui odotettua paremmin ja kolmessa kuukaudessa hän oli tehnyt voittoa jo noin 2700 euroa. Sana menestyksestä levisi kyläläisten keskuudessa ja useat heistä lähestyivät villalankakauppiasta ja pyysivät opettamaan, miten he voisivat perustaa oman myyntisivunsa.

Kaikki kopioivat saman idean ja alkoivat myymään villalankaa - kaikki myös alkoivat tienata. Moni myi maansa ja jätti viljelijän työt taakseen keskittyäkseen täysin nettimyymäläänsä.

Seuraavana askeleena kyläläiset alkoivat ostamaan villaa, tekivät siitä itse lankaa ja myivät sitä jälleen netissä.

Kyläläisillä on nykyään yli 400 villalankakauppaa. Muutama tusina heistä on jo miljonäärejä. Loput heistä tienaavat paljon paremmin kuin maanviljelijänä.

artikkelin avainsanat:
hullut jutut Kiina niksit