action / crime comedy edm horror naiskauneutta scifi / fantasy superhero tech for MEN oudoimmat suosituimmat

Nainen taisteli ISIS-järjestöä vastaan Irakissa ja Syyriassa - kohdellaan nyt huonommin kuin palaavia terroristeja

20.12.2016 / klo 07:10 / ML / maailmalta

The Guardian kertoo [lähde] 23-vuotiaasta Joanna Palanista, joka taisteli muun muassa kurdien Peshmerga-joukkojen mukana Irakissa ja Syyriassa Isistä vastaan. Hän on syntyjään iranilainen kurdi, joka muutti 3-vuotiaana pakolaisleiriltä Tanskaan.

Nyt häntä odottaa Tanskaan paluunsa jälkeen mahdollinen vankeustuomio.

Hänen aiemman sotareissunsa jälkeen hänelle määrättiin 12 kuukauden matkustuskielto. Myönnettyään oikeudelle rikkoneensa kieltoa, hänet määrättiin tutkintavankeuteen.

Hänen lakimiehensä Erbil Kayan huomautti, että järjestelmä haluaa vangita jonkun, joka on taistellut samalla puolella kuin tanskalaiset joukot. Ironisesti samaan aikaan Tanskan valtio haluaa sopeuttaa palaavat Isis-terroristit osaksi yhteiskuntaa.

- Tämä on häpeä. Olemme ensimmäinen maa maailmassa, joka haluaa rangaista koalition puolella taistellutta henkilöä, Kaya sanoi.

- Miksi emme rankaise ihmisiä jotka taistelevat Isiksen puolesta, sen sijaan että rankaisemme ihmistä, joka taistelee Tanskan kanssa samalla puolella? Minusta tässä ei ole järkeä, Kaya jatkoi.

Nainen taisteli Isistä vastaan Peshmergojen lisäksi muun muassa YPG-järjestön YPJ-nimisessä naisten pataljoonassa. YPG:llä puolestaan on yhteyksiä Kurdistanin työväenpuolueeseen PKK:hon, jota pidetään terroristijärjestönä. Naisen vaikeudet viranomaisten kanssa tiettävästi johtuvat ainakin osittain tästä.

Netflix lisäsi juuri 49 leffaa - katso lista täällä