action / crime comedy edm horror naiskauneutta scifi / fantasy superhero tech for MEN oudoimmat suosituimmat

Pohjois-Korea tuomitsi ulkomaalaisen opiskelijan 15 vuodeksi pakkotyöhön - "rikos" täysin mitätön

18.03.2016 / klo 18:30 / ML / maailmalta

21-vuotias yhdysvaltalainen opiskelija Otto Warmbier tuomittiin pohjoiskorealaisessa oikeudessa 15 vuodeksi vankeuteen ja pakkotyöhön, Mirror kertoo [lähde]. Paikkaa johon mies joutuu, kuvaillaan paikaksi, "josta äitisi haluaisi sinun pysyvän poissa."

Opiskelija oli matkalla Pjongjangissa. Hän oli löytänyt hotellistaan julisteen, jossa luki: "Aseistetaan itsemme vahvasti Kim Jong-ilin isänmaallisuudella!" Miehen ystävän äiti oli toivonut julistetta itselleen, joten Warmbier varasti sen, mutta hän tallentui turvakameraan.

Viisipäiväisen matkan päätteeksi Warmbier pidätettiin lentokentällä. Pohjois-Korealainen matkanjohtaja todisti häntä vastaan.

Opiskelija pyysi Ruotsin lähetystöä jatkamaan hänen juttunsa hoitamista, kun hänet saatettiin pois oikeudesta. Ruotsi edustaa Pohjois-Koreassa Yhdysvaltoja, koska Pohjois-Korealla ja Yhdysvalloilla ei ole tällä hetkellä diplomaattisia suhteita.

Yhdysvallat sanoo tuomiota kohtuuttoman ankaraksi ja että on selvää, että Pohjois-Korea haluaa käyttää Yhdysvaltain kansalaisia poliittisen agendan ajamiseen.

Pohjois-Korea on ennenkin heittänyt vankilaan ulkomaalaisia saadakseen järjestettyä korkean tason vierailuja Yhdysvalloista heidän vapauttamisekseen.

Alla turvakameran video.

Nyt Netflixissä: huipputekijöiden kauhuleffa keväältä 2017, katso täällä