Moomin Characters
11:40 - 28.01.2016 / viihde / Findance
Muumi-astioissa kaksi uutuutta: Tuutikki ja uusi hahmo

Kevät tuo Arabian Muumi-astioihin paitsi uutta ilmettä, myös uuden hahmon, Muumien Esi-isän.

Esi-isä saa oman astiasarjan, joka jää pysyvästi valikoimaan. Esi-isä on nähty ensimmäisen kerran piileskelemässä Muumitalon salongin kristallikruunussa Arabian Muumi-tuotteissa, talven sesonkiastioissa (Talviuni).

Esi-isä-tuotteet ovat saatavilla 1. maaliskuuta alkaen, jolloin ilmestyy myös uudistettu Tuutikki-sarja. Tove Slotte on suunnitellut uudet astiat vain Arabialle käyttäen pohjanaan Tove Janssonin alkuperäiskuvituksia.

Muumien Esi-isä tuli lukijolle tutuksi Tove Janssonin tarinassa Taikatalvi (1957). Tarinassa Muumipeikko on herännyt kesken talviunien ja valvoo Tuutikin kanssa uimahuoneella. Tuutikki on kieltänyt Muumipeikkoa avaamasta uimahuoneen astiakaapin ovea, mutta koska Muumipeikko on kiukkuinen ja turhautunut talven pimeyteen, hän avaa oven, josta Esi-isä pääsee karkaamaan.

Myöhemmin Esi-isä löydetään Muumitalon salongista, kattokruunusta. Esi-isä asettuu asumaan Muumitaloon ja ihastuu kaakeliuunin pellin nauhaan. Siitä tulee Esi-isän tärkein aarre.

- Esi-isät ovat kautta aikojen herättäneet inhimillisissä olennoissa sekä ylpeyttä että kummastusta. Halusimme tuoda mustan pohjan Esi-isä -astioille korostamaan näitä voimakkaita tunteita sekä mystisyyttä, joka on osa tätä hahmoa, kuvailee Fiskarsin Muumi-tuotteiden markkinointi- ja tuotepäällikkö Nora Haatainen.

artikkelin avainsanat:
Muumit tuotteet