14:10 - 27.02.2015 / elokuvat / Findance
Uusi Asterix tulee - tältä kuulostaa Arttu Wiskari Obelixina

Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho saapuu elokuvateattereihin 3. huhtikuuta.

Elokuva perustuu samannimiseen sarjakuva-albumiin, joka julkaistiin Suomessa ensi kertaa vuonna 1972. Asterixin seikkailuista on tehty jo lukuisia elokuvia, mutta nyt valkokankaille saadaan pitkästä aikaa animaatio - kaksi edellistä Asterix-elokuvaa olivat näyteltyjä live-action –elokuvia.

Ranskalaisen animaation ovat ohjanneet Louis Clichy ja Alexandre Astier. Suomessa elokuvateattereihin tulee suomeksi puhuttu versio, jonka pääroolissa Asterixina kuullaan Eero Ritala ja Obelixina Arttu Wiskari.

- Olen hämmentyneen iloinen, että saan esittää Asterixia, koska olen itsekin lukenut Asterixeja lapsena. Itse asiassa Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho –albumi oli ensimmäinen Asterix-albumi, jonka olen joskus 6-vuotiaana lukenut”, Eero Ritala sanoo.

Myös Arttu Wiskari on vanha Asterix-fani.

- Hienoa päästä antamaan ääni Obelixille, lapsuuteni sankarille. Minulla on suvun kautta kulkeutunut perintönä alkuperäisiä Asterix-sarjakuvia, jotka on käännetty englanniksi. Samaisia sarjakuvia tuli plärättyä pikkupoikana mökillä. Silloin en ymmärtänyt vielä tarinoiden tekstityksistä mitään, mutta pelkkiä kuviakin oli jännä seurata.

Tässä suomeksi dubattu traileri:

artikkelin avainsanat:
Asterix