17:10 - 03.08.2013 / viihde / OR
Kännykkävaras lataa tietämättään valokuviaan puhelimen oikealle omistajalle - teki kuvablogin

Viinanhuuruisilla ulkomaanmatkoilla tunnetusti sattuu ja tapahtuu, eivätkä varkaudetkaan ole mitään uutta auringon alla. Daily Mailin [lähde] uutisoima tapaus kertookin, millainen jälkipyykki varkaan käsiin päätyneestä kännykästä syntyi.

Ibizalla lomaillut saksalaistyttö vietti railakasta rantaelämää ja lähti kavereidensa kanssa humalaiselle alastonuinnille auringon jo laskettua. Rantatuoliin jääneet tavarat eivät huolettaneet yhtään, kunnes ne huomattiin uinnin jälkeen kadonneeksi. Mukana meni passien, vaatteiden ja muun irtaimiston lisäksi myös tytön kännykkä.

Neljä kuukautta reissun jälkeen tyttö huomasi, että hänen tietokoneelleen oli ladattu valokuvia, jotka oli napattu Ibizalla varastetulla älypuhelimella. Valokuvissa esiintyi nuorehko mies, jonka olinpaikan pystyi kuvissa näkyvien rakennusten perusteella paikantamaan Dubaihin.

Toiminnassa ollut Dropbox-sovellus oli jäänyt kännykkävarkaalta huomaamatta, joten mies kuvaili itseään rennon oloisesti rantamaisemissa ja ystävien seurassa.

Kuvien ottamisen lisäksi mies oli käyttänyt varastamaansa kännykkää myös tytön Facebook-tilille kirjautumiseen ja lähettänyt hänelle jopa viestin omissa nimissään. Tökerön
iskuyrityksen ansiosta tyttö sai selville Hafid-nimisen miehen henkilöllisyyden.

Koska Hafidilla ei ollut edelleenkään tietoa siitä, että hänen ottamansa valokuvat menevät samantien myös tytön tietokoneelle, tyttö päätti koota kuvista blogin Tumblriin. Nyt Hafidin edesottamuksia voi siis seurata sitä mukaa kun tyttö ehtii lataamaan miehen kuvamateriaalia blogiin.

Oliko julkiseksi naurunaiheeksi päätyminen mielestäsi riittävä rangaistus itserakkaalle kännykkävarkaalle?

artikkelin avainsanat:
kahjot rikolliset typerät rikolliset