14:36 - 13.01.2007 / / Findance
Hausmylly hajosi yllättäen

Uutta levyään työstänyt Hausmylly on yllättäen hajonnut. Yhtyeen musikaalisena ytimenä toiminut Petri "Lowland" Alanko kirjoittaa Hausmyllyn kotisivuilla ja blogissa seuraavasti:

"Olemme tulleet tiemme päähän 12.1.2007. Kolme jäljelläolevaa jäsentä (Jakke, Lowland sekä Sam) päättivät antaa kenkää kahdelle perustajajäsenelle ja lopettaa sen jälkeen samoin tein yhtyeen toiminnan (juuri tässä järjestyksessä) tai ainakin tästä seuraa helvetin pitkä tauko. Toisin sanoen kesken jäänyt levy jää ikuisesti kesken.

Kaikkia helpottavaan ratkaisuun päädyttiin perustajajäsenten viimeviikonloppuisen (5.-7.1.2007) toikkaroinnin tuloksena - pahoittelemme syvästi vielä jäljellä olevien sitkofanien pettämistä, mutta yhtyeen em. kahdella viidesosalla on tällä hetkellä sen verran aikaavievät ja työläät henkilökohtaiset tilanteet, että yleisöä on täysin turha kiusata paskasti hoidetuilla keikoilla.

Muusikkous ja artistius on palveluammatti siinä missä ravintolan pyörittäminen - ja kuka helvetti olisi niin tyhmä, että kohtelisi maksavia asiakkaita kuin laskiämpärin sisältöä? Tunnemme vastuumme ja on aika kirjoittaa piste. Toivottavasti ruumiin annetaan maata haudassaan eikä kukaan ryhdy sitä kaivamaan ylös ja tekemään killinkejä nostalgian irvikuvalla á la Boney M:n 5 inkarnaatiota."

Kirjoituksessa viitataan yhtyeessä alusta asti olleisiin Enzoon ja Mickyyn. Hausmylly julkaisi viime vuoden lopussa promosinkun Suruntuoja, jossa vieraili yhtyeen alkuperäinen laulaja Jari Karjalainen. Uuden laulajan Sami Aspin kanssa työstettiin kokonaista uutta albumia, mutta se jäänee kirjoituksen perusteella julkaisematta.

Hausmyllyn faneille voi kuitenkin luoda toivoa Petri Alangon veistely Findance.comin haastattelussa viime vuonna:
"Mulla on selkeä suunnitelma 20 vuoteen asti, nythän on siis 16 vuotta täynnä. Tapahtuu mitä tapahtuu, niin mä toteutan sen jotenkin. Saa vaikka Pulkkinen (Enzo) kuolla tai Kauppinen (Micky) lähtee."

Uutisessa lainattu teksti löytyy Hausmyllyn kotisivuilta ja Hausmyllyn blogista.

artikkelin avainsanat:
Hausmylly