13:31 - 23.10.2006 / / Findance
Antti Tuisku -kalenteri julkaistaan

WWF:n Luonnon lähettiläs Antti Tuisku, Antin levy-yhtiö HMC ja WWF julkaisevat yhteisen seinäkalenterin vuodelle 2007. Kalenterin upeissa valokuvissa Antti Tuisku on eri rooleissa, jotka konkretisoivat luonnon katastrofeja ja toisaalta maapalloa, jossa ihminen elää sopusoinnussa luonnon kanssa. Kalenterilla WWF ja Antti Tuisku haluavat kannustaa Antin faneja ja luonnon ystäviä toteuttamaan arjen tekoja luonnon puolesta.

WWF:n ja Antti Tuiskun yhteisessä seinäkalenterissa 2007 Luonnon puolesta on kuusi teemaa: ilmastonmuutos, energia, metsä, uhanalaiset lajit, vesistöt ja kestävä elämäntapa. Joka teemaa käsitellään ympäristöuhkien ja toisaalta kestävien ratkaisujen kautta. Joka kuukausilehdellä on upea valokuva, jossa WWF:n Luonnon lähettiläs Antti Tuisku esimerkiksi esiintyy metsurina, uiskentelee valaan tavoin kirkkaassa vedessä, sukeltaa öljyisen merenpinnan alta tai keikkuu palmun oksalla orangin kanssa. Huolimatta ympäristöuhkien esiin nostamisesta kalenterin viesti on valoisa: se päättyy elämänuskoiseen, hellyttävään kuvaan, jossa Antti kantaa sylissään pikkuvauvaa.

Kalenterin kuvien yhteydessä on nasevat tekstit, jotka kertovat ympäristöuhista ja antavat vinkkejä siitä, miten itse kukin voi toimia sellaisen maapallon puolesta, jossa ihmisen ja luonnon hyvinvointi kulkevat käsi kädessä.

"Olen halunnut tehdä vuosikalenteria jo pitkään, mutta oikeaa ajankohtaa ja aihetta on ollut hankala päättää. Hyvä, tärkeä ja ajankohtainen asia, jonka puolesta koko tiimi teki töitä, palkitsi kaikki varmasti paljon normaalia enemmän, ja haasteita löytyi. WWF:n kanssa oli upea tehdä töitä", Antti Tuisku sanoo. "Haluan jo etukäteen kiittää jokaista kalenterin ostanutta: yhdessä me luomme tulevien sukupolvien maailman ja sinä olet siinä mukana."

"WWF on ylpeä siitä, että Antti on ryhtynyt meille Luonnon lähettilääksi. Hänen avullaan voimme kertoa aivan uusillekin yleisöille luonnonsuojelun tärkeydestä ja muistuttaa, että jokainen meistä voi omassa elämässään olla luonnon lähettiläs yksinkertaisin elämäntapavalinnoin", sanoo WWF:n viestintäpäällikkö Päivi Rosqvist.

"Kalenteri antaa meille myös tilaisuuden kertoa nuorille, että he voivat toimia kuten Antti ja liittyä WWF:n tukijoiksi. Antti on itse liittynyt WWF:n sademetsäkummiksi. Alle 18-vuotiaat tukijat voivat liittyä Panda-kavereiksi, joille tukimaksu on vain 20 euroa vuodessa – muille kummimaksu on vähintään 40e/vuodessa. Pandakaverit saavat jäsenetuina mm. Pandan polku -lehden ja oma salasanan takana oleva nettiosion. Liittymiset voi tehdä netissä osoitteessa www.wwf.fi/liity", Päivi Rosqvist sanoo.

Luonnon puolesta -kalenteri on myynnissä WWF:n nettikaupassa osoitteessa www.wwf.fi/osta ja Antti Tuiskun fanikaupassa osoitteessa www.anttituisku.fi (hinta molemmissa 16 euroa). Kalenterin voi jo tilata, ja toimitukset alkavat 30.10.

artikkelin avainsanat:
Antti Tuisku