10:48 - 10.04.2006 / / Findance
Tiktakille tuplaplatinaa

Tiktakin uusin albumi ”Myrskyn edellä” on ylittänyt platinarajan (30 000 kpl). Edellinen albumi ”Ympyrää” puolestaan ylitti samalla tuplaplatinaan oikeuttavan rajapyykin (60 000 kpl).

Tiktakin suosiossa ei hiipumisen merkkejä näy. Vuonna 1999 levytysuransa aloittaneen bändin yhteenlaskettu levymyyntimäärä on jo ylittänyt 350.000 kpl. Kaikki edelliset albumit ovat tupla- ja triplaplatinalukemissa. Tiktakista on tullut kestosuosikki, jonka kiertuekalenteri täyttyy hitinmakuisten ja rokkaavien keikkojen ansiosta aina vuodeksi eteenpäin.

”Myrskyn edellä” albumin toinen singlejulkaisu ”Samantekevää” lähti soimaan radioissa todella nopeasti ja nousi pian Music Control –listalle suoraan sijalle # 14 (vko 10) ja seuravalla viikolla jo kärkipaikalle # 1 parin viikon ajaksi.

”Sankaritar”, ensimmäinen singlelohkaisu 23.11. 2005 julkaistulta albumilta, lähti soimaan radioissa todella nopeasti heti albumin valmistuttua loppuvuodesta 2005. ”Sankaritar” julkaistiin kaupallisesti download-muodossa ainoastaan NetAnttilassa, jonka ykköseksi biisi nousi välittömästi julkaisunsa jälkeen. Elokuva- ja urheiluväki adoptoi biisin tehokkaasti, kun ensin FC Venus –elokuvan tekijät nostivat kappaleen tunnussävelekseen ja sen jälkeen YLE pyöritti ”Sankaritarta” Torinon Olympialaisten tv-lähetyksissään kovaan tahtiin.

www.tiktak.fi

artikkelin avainsanat:
Tiktak