17:14 - 11.11.2004 / / Findance
U2:n uusi levy kaupoissa 19. marraskuuta
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

U2:n uusi albumi How To Dismantle An Atomic Bomb on maailman suurimman rockyhtyeen yhdestoista ja jatkoa v. 2000 11 miljoonaa myyneelle All That You Can´t Leave Behind -albumille. Yhtyeen paras levy, jota on odotettu 25 vuotta, sanoo U2 itse!

Albumi on äänitetty U2-kotistudiossa Hanover Quayssa, Dublinissa sekä Etelä-Ranskassa. Tuottajana on toiminut yhtyeen vanha tuttu Steve Lillywhite apunaan Chris Thomas, Flood, Jacknife Lee, Brian Eno, Daniel Lanois, Nellee Hooper ja Carl Glanville. Luvassa on klassinen U2-albumi, yleisilmeeltään varsin rock, kitaravetoinen ja suoraviivainen.

Rokkipuolesta mahtavana esimerkkinä on jo kuultu radioissa soiva rouhea Vertigo-sinkku, mutta vastapainona levyltä löytyy myös upeita stadioineita sytyttäviä balladeja ja kaunista tunnelmointia. Bonon laulu levyllä on majesteettista, intohimoista ja väristyksiä nostattavaa, taustoinaan tiukkaakin tiukempi rytmiryhmä ja kitaristi jumalan armosta, The Edge.

Levy ei ole kurotusta uuteen eikä paluuta vanhaan - se on yksinkertaisesti loistava kooste siitä mitä U2 parhaimmillaan voi olla, lähimpinä vertauskohteinaan yhtyeen historiasta ehkä The Joshua Tree ja Achtung Baby.

Levystä saadaan Suomeen kolme versiota, normaali cd sekä cd/dvd ja cd/dvd limited edition. DVD:llisellä versiolla nähdään "U2 and 3 Songs" -dokkari ja viisi yhtyeen kotistudiossa kuvattua videoesitystä. Rajallisella painoksella cd/dvd-versiota on lisäksi 48-sivuinen kirjanen, jossa on monipuolista kuvitusta ja U2-valokuvia.

teksti: tiedote

artikkelin avainsanat: