10:29 - 23.12.2009 / viihde / Findance
Ampparit.comin uutisotsikot kartalle

Suomen suosituin uutiskeräin Ampparit.com vie uutisotsikot nyt myös kartalle.

Google Mapsin pohjalle rakennetulla Uutiskartalla otsikot näkyvät siellä, missä ne tapahtuvat. Esimerkiksi Helsingin rautatieasemalla tapahtuva uutinen näkyy kartassa juuri rautatieaseman kohdalla, mikäli uutislähde on lisännyt paikkatiedon uutiseen. Näin Ampparit.comin käyttäjille on tuotu mahdollisuus katsoa, mitä omalla paikkakunnalla tai jopa kotikadulla tapahtuu.

- Paikkatiedon ja uutisseurannan yhdistämistä olemme tutkineet jo lähes vuoden. Myös uutisiin pätee se sääntö, että mitä lähempänä ihmistä jokin asia on, sitä todennäköisemmin se on tärkeää ja mielenkiintoista. Uutiskarttamme avulla voi ihminen hahmottaa aivan toisella tavalla tavalla, mitä hänen lähiympäristössään tapahtuu, kertoo Ampparit Oy:n toimitusjohtaja Petteri Hannonen.

Uutiskartan rakentaminen edellytti myös uutislähteiden ja Amppareiden yhteistyön tiivistämistä - mitä tarkempaa paikkatietoa uutiseen on mahdollista liittää, sitä toimivampi on lopputulos: - Uutiskartan on mahdollistanut nimenomaan uutislähteiden innostuminen asiasta. Olemme saaneet mukaan jo useamman median ja uskon, että joukko kasvaa palvelun tullessa tutuksi, lisää Hannonen.

Ampparit.comin Uutiskartan lähteissä ovat mukana tällä hetkellä YLE, Iltalehti, Vartti, Suomen Kuvalehti, Keskisuomalainen ja Savon Sanomat. Paikkatieto on liitetty uutisiin vielä pääosin paikkakuntatasolla. Kuitenkin, paikkatietoa on mahdollista tarkentaa katuosoitteeseen tai tarkkoihin koordinaatteihin asti ja näin jo osa lähteistä toimiikin.

- Uskomme lujasti Uutiskartan tarjoavan sekä lähteille että uutisista kiinnostuneille mielenkiintoisen tavan hahmottaa mitä ja missä tapahtuu, tiivistää Hannonen Amppareiden uutiskartan olemuksen.

artikkelin avainsanat:
Ampparit.com