Findance.com
21:10 - 20.03.2025

viihde / Findance
12 merkkiä siitä, ettet ole oikeassa parisuhteessa

Parisuhteen ei pitäisi olla pelkkää taistelua tai epämääräistä tyytymättömyyttä. Mutta mitä jos tunnet olevasi jumissa, muttet osaa sanoa miksi? Usein alitajuiset tunteet kertovat meille enemmän kuin haluamme myöntää.

Jos nämä Your Tangon listaamat tunteet ovat sinulle tuttuja, on aika miettiä, oletko todella oikeassa suhteessa – vai vain pelkäät muutosta.

1. Et enää halua intiimiä kanssakäymistä – mutta fantasioit muista

Jos huomaat vältteleväsi intiimiyttä kumppanisi kanssa, mutta mielesi harhailee muihin ihmisiin, se voi olla merkki syvemmästä tyytymättömyydestä. Henkinen ja fyysinen vetovoima ovat tärkeitä osia parisuhteessa, ja niiden puuttuminen voi viestiä siitä, että et ole siellä, missä sinun kuuluisi olla.

2. Vietät mieluummin aikaa ystäviesi kanssa kuin kumppanisi

Tottakai ystävät ovat tärkeitä, mutta jos huomaat aina valitsevasi illan ulkona mieluummin kuin yhteisen ajan kumppanisi kanssa, se voi kertoa välttelevästä asenteesta. Suhteen kuuluisi olla paikka, jossa viihdyt – ei velvollisuus.

3. Selität itsellesi, miksi ette ole menneet naimisiin

Oletko jatkuvasti keksimässä syitä sille, miksi suhde ei ole edennyt pidemmälle? "Emme ole vielä valmiita" tai "Taloudellinen tilanne ei salli sitä" voivat joskus olla validit syyt, mutta jos ne tuntuvat tekosyiltä, saattaa kyse olla jostain syvemmästä epävarmuudesta.

4. Tutkit kumppanisi puhelinta

Luottamus on parisuhteen perusta. Jos tunnet tarvetta tarkistaa kumppanisi viestit tai somekäyttäytymisen, se voi kertoa epävarmuudesta – tai jopa siitä, että itsekin kaipaat jotain uutta, mutta et uskalla myöntää sitä.

5. Tunnet enemmän sääliä kuin rakkautta

Jos et ole onnellinen, mutta pelkäät jättää kumppanisi, koska "mitä hän tekisi ilman minua", et ole oikeasta syystä suhteessa. Rakastaminen ei ole sama asia kuin velvollisuuden tunne.

6. Et voi sietää ajatusta siitä, että kumppanisi olisi toisen kanssa

Jos olet suhteessa vain siksi, ettet halua nähdä kumppaniasi jonkun toisen kanssa, kyse ei ole rakkaudesta vaan omistushalusta. Terveessä suhteessa yhdessäolo perustuu haluun jakaa elämä – ei siihen, että estetään toista liikkumasta eteenpäin.

7. Uhkaat lähteä – mutta et koskaan tee sitä

Jos ajatus eroamisesta nousee esiin usein, mutta mitään ei koskaan tapahdu, kysy itseltäsi: Miksi? Onko kyse pelosta, tottumuksesta vai siitä, ettet oikeasti halua päästää irti?

8. Unelmasi ja suunnitelmasi eivät sisällä kumppaniasi

Terveessä suhteessa molemmat tukevat toistensa unelmia ja rakentavat yhteistä tulevaisuutta. Jos mielessäsi etsit jo uusia mahdollisuuksia ilman kumppaniasi, se voi olla merkki siitä, että suhde ei ole se, jonka haluat pitkällä aikavälillä.

9. Suhde sisältää henkistä tai verbaalista väkivaltaa

Tunteiden manipulointi, jatkuvat riidat tai halveksunta eivät kuulu terveeseen suhteeseen. Jos huomaat, että parisuhteessasi vallitsee negatiivinen ilmapiiri, se voi viestiä siitä, että yhteinen matka on tullut tiensä päähän.

10. Olet taloudellisesti riippuvainen kumppanistasi

Raha ei saisi olla syy pysyä parisuhteessa. Jos tunnet olevasi ansassa, koska et pärjäisi ilman kumppanisi taloudellista tukea, se voi aiheuttaa paljon piilevää stressiä ja tyytymättömyyttä.

11. Vertaat suhdettasi muihin

Jos joudut jatkuvasti perustelemaan itsellesi, miksi suhteesi on "tarpeeksi hyvä" verrattuna huonompiin suhteisiin, se voi tarkoittaa, että et oikeasti ole onnellinen. Hyvän suhteen ei tarvitse olla parempi kuin muiden – sen täytyy olla sinulle oikea.

12. Et ole oikeasti onnellinen – vain mukautunut tilanteeseen

Yksi suurimmista merkeistä on se, että hyväksyt epämääräisen tyytymättömyyden osaksi elämääsi ja vakuutat itsellesi, että tämä on vain "normaalia". Rakkauden ja onnellisuuden ei pitäisi tuntua epävarmalta tai puolivillaiselta.

Mitä tehdä, jos nämä tunteet ovat tuttuja?

Jos tunnistat itsesi monesta näistä kohdista, voi olla aika pysähtyä ja pohtia, mitä todella haluat. Onko kyseessä vain ohimenevä vaihe vai perusongelma, joka ei tule muuttumaan?

Tärkeintä on muistaa, että ansaitset olla suhteessa, jossa tunnet olosi aidosti onnelliseksi ja rakastetuksi. Välttely, tekosyyt tai mukautuminen eivät lopulta tuo onnea – rehellisyys itselleen sen sijaan voi avata ovia parempaan elämään.

artikkelin avainsanat:
ero lifestyle parisuhde rakkaus


Ota talteen Spotifyn Vappu 2025 - Suomihitit -soittolista! Klikkaa ja kuuntele!