Findance.com
16:10 - 25.06.2024 / maailmalta / Findance
Nainen tuskailee: "Parisuhteeni on kuollut, miten kerron hänelle, että se on ohi?"
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Eräs nainen on tuskastunut nykyiseen parisuhteeseensa ja kamppailee sen kanssa, kuinka kertoa poikaystävälleen, että haluaa lopettaa suhteen. Hän tuntee olevansa loukussa suhteessa, joka ei enää tuo hänelle iloa tai tyydytystä.

Pariskunta tapasi alun perin yliopistossa, mutta alkoivat seurustella vasta valmistuttuaan.

Nyt nainen kuitenkin tuntee, ettei halua enää olla poikaystävänsä kanssa. Hän kertoi asiasta Mirror-lehden kolumnisti Coleen Nolanille:

"Minua ällöttää, kun hän koskettaa minua, vältän seksiä aina kun mahdollista ja lähden ystävieni kanssa ulos iltaisin, jotta minun ei tarvitsisi olla kotona kahden hänen kanssaan."

Nainen myöntää, että tilanne tuntuu kauhealta, koska hänen poikaystävänsä on "hyvä tyyppi ja hauskaa seuraa", mikä oli yksi syy siihen, miksi hän rakastui tähän alun perin. Hän tuntee edelleen kiintymystä poikaystäväänsä, mutta enemmän ystävänä kuin romanttisena kumppanina.

Mitä tehdä, kun tunteet kuolevat?

Naisen pääasiallinen ongelma on, että hänen poikaystävänsä on edelleen hyvin epäkypsä. Kun nainen ja useimmat heidän ystävistään ovat siirtyneet eteenpäin elämässään, poikaystävä toimii yhä kuin olisi yliopistossa eikä ota asioita vakavasti, kuten esimerkiksi vuokran maksamista. Päätöksenteon sijaan poikaystävä kysyy usein äidiltään neuvoa.

Nainen on myös alkanut huomata kiinnostuvansa muista miehistä, mikä hänen mielestään on merkki siitä, että hän on väärässä suhteessa. Hän ei kuitenkaan tiedä, miten päättää suhde poikaystävänsä kanssa, sillä pelkää keskustelua ja poikaystävänsä loukkaamista.

Hän pyytää neuvoa: "Miten kerron poikaystävälleni, että haluan erota? Pelkään käydä tätä keskustelua, koska välitän hänestä enkä halua satuttaa häntä. Olkaa hyvä ja neuvokaa."

Asiantuntijan neuvoja

Coleen Nolan vastasi naiselle: "En aio sanoa, että suhteen lopettaminen on helppoa, koska se ei ole, vaikka tietäisitkin sen olevan oikea päätös. Sydänsuruilta ei voi välttyä, mutta voit antaa poikaystävällesi mahdollisuuden sopeutua tilanteeseen hellävaraisesti."

Nolan huomauttaa, että he ovat molemmat vielä hyvin nuoria ja ehkä kumpikaan ei ole valmis sitoutumaan vakavaan suhteeseen. Hän kehottaa naista keskustelemaan poikaystävänsä kanssa siitä, että hän ei tunne olevansa valmis ottamaan seuraavia askelia heidän suhteessaan – tai minkään suhteen kanssa tällä hetkellä.

"Sen sijaan, että keskittyisit siihen, että hän käyttäytyy epäkypsästi tai vastuuttomasti, voit puhua siitä, ettet tunne olevasi valmis ottamaan näitä seuraavia askeleita hänen kanssaan – tai kenenkään kanssa", Nolan ehdottaa.

Nolan rohkaisee naista olemaan rehellinen tunteistaan ja ilmaisemaan halunsa elää itsenäisemmin ja kokea enemmän ennen kuin sitoutuu vakavasti johonkin. Hän myös muistuttaa, että on tärkeää kertoa poikaystävälle, että suhde ei ole enää molemmille tyydyttävä.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
avioero ero parisuhde rakkaus
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!