Findance.com
16:10 - 15.06.2024 / viihde / Tuija Mehtätalo
Tässä on 7 valhetta, jotka liittyvät eläkkeelle jäämiseen
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Eläkkeelle jäämistä pidetään aikana, jolloin päästään viimeinkin rentoutumaan ja elämään vapaammin.

Se on palkinto, joka odottaa pitkän työuran jälkeen. Mutta tämä täydellinen elämänvaihe ei välttämättä olekaan sitä mitä luullaan.

Siihen liittyy monenlaisia valheellisia tietoja, jotka kannattaa oikaista, jotta eläkkeelle jääminen ei tuo ikäviä yllätyksiä, kertoo BestLifeOnline.

7 valhetta, jotka liittyvät eläkkeelle jäämiseen:

1. Eläkkeellä voi rentoutua ja elää mukavasti. Todellisuudessa monille tulee eteen rahaongelmia, suuria terveydenhoitokuluja sekä yksinäisyyttä.

2. Eläkeikä on tiedossa jo hyvissä ajoin. Näin ei ole monien kohdalla, vaan eläkkeelle tullaan jäämään paljon oletettua myöhemmin, koska eläkeikää nostetaan jatkuvasti.

3. Kun on paljon vapaa-aikaa, tekee se onnelliseksi. Energian puute, rahaongelmat ja terveysongelmat voivat olla esteenä unelmille esimerkiksi matkustamiselle.

4. Kaikki kova työ on nyt vihdoin tuottanut tulosta. Työtä on kuitenkin voitu tehdä niin, että siinä on mennyt terveyskin.

5. Säästöt voi nyt ottaa käyttöön. Niitä ei kuitenkaan välttämättä olekaan niin paljon, kuin ajatteli eläkkeelle jäädessä olevan, koska esimerkiksi osaketuotot eivät olekaan kasvaneet oletetun verran.

6. Sosiaaliturva tarjoaa mukavat eläkepäivät. Juuri kukaan ei kuitenkaan ole tyytyväinen eläkkeensä määrään.

7. Kun jää eläkkeelle, ei enää koskaan tarvitse tehdä töitä. Jos ei olekaan tarpeeksi rahaa olla eläkkeellä, voi joutua palaamaan takaisin töihin.

Toivottavasti saat jäädä eläkkeelle sinulle sopivaan aikaan ja rahasi riittävät elämiseen.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
ikä ikääntyminen lifestyle
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!