Findance.com
10:10 - 13.06.2024 / viihde / Tuija Mehtätalo
Näin tunnistat sivuston huijaussivustoksi - nämä ovat varoitusmerkit
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Tiedät varmasti, että sinua voidaan huijata monella tavalla esimerkiksi väärennettyjen sähköpostien tai tekstiviestin avulla, jolloin saatat luovuttaa heille henkilökohtaisia tietojasi.

He voivat tehdä sitä myös huijaussivustojen avulla ja sitä tehdään enemmän kuin uskotkaan.

Siksi kannattaisi käydä sivustot aina tarkoin läpi ennen kuin menee luovuttamaan niiden kautta mitään tietojaan, painottaa BestLifeOnline.

Suojaa tietosi ja selvitä ensin, että sivusto on turvallinen ja luotettava, joka kyllä selviää, kun olet valmis sen selvittämään.

Näistä 11 merkistä tiedät, että sivusto onkin huijaussivusto:

1. Etsi sivustolta kuvakkeita, jotka viittaavat siihen, että sivusto on laillinen. Jos niitä ei ole, kyseessä taitaa olla huijaussivusto.

2. Katso löytyykö sivuston osoitteen (URL) vierestä lukko, joka viittaa sivuston turvallisuuteen ja SSL-salaukseen. Sellainen pitää löytyä sivustolta, jonne luovutetaan tietoja.

3. Varo sivustoja, joiden URL on kirjoitettu väärin.

4. Varmista, että se olit sinä, joka menit sivustolle eikä sivusto, joka ponnahti eteesi, jollaiset eivät ole turvallisia.

5. Suojaudu verkkohuijareita ja mene sivustolle esimerkiksi VPN-yhteyden kautta tai tavalla, jolloin IP-osoitteesi ei näy ja Internet-yhteytesi on salattu.

6. Käytä vahvaa salasanaa, kun olet siinä vaiheessa, että uskallat luoda tunnukset.

7. Ota kaksivaiheinen todennus käyttöön.

8. Tarkista verkkotunnuksen nimi ja URL-osoite, koska huijarit voiva yrittää tehdä niistä aidon kaltaisia, mutta pienillä muunnelmilla.

9. Mieti tarkoin, mistä lähteestä sait osoitteen.

10. Ennen kuin klikkaat itsellesi tuntematonta sivustoa auki, mieti vielä kannattaako se vai voisitko jättää sen kokonaan tekemättä.

11. Etsi netistä aitoja arvosteluita sivustosta, jossa muut ovat voineet kertoa suoraan, että sivusto on huijaussivusto.

Näin estät itseäsi esimerkiksi tilaamasta tuotteita, joita et tule koskaan saamaan, vaikka maksoit niistä.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
lifestyle
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!