Findance.com
20:10 - 28.05.2024 / viihde / Markku Leppilampi
102-vuotias kertoo vinkin pitkäikäisyydestä - yhtä asiaa hän ei salli koskaan itselleen
Tykkäätkö ysärimusasta? Meillä olis aivan huikea Spotify-soittolista sulle - tallenna täältä

Yhdysvaltalainen Deborah Szekely on ehtinyt jo kunnioitettavaan 102 vuoden ikään. Hän on hyvin tunnettu julkkisten keskuudessa, sillä hän omistaa miehensä kanssa suositun maatilan nimeltään Rancho la Puerta, joka on sekä hyvinvointikeskus että kylpylä.

- Sinä aamuna kun täytin 100 vuotta, makasin sängyssä ja mietin: "Ohhoh, olen 100-vuotias. Mikäs on erilaista? En keksinyt mitään." Szekely sanoi Fortunelle.

- Minulla on ollut ihana elämä, ja kun se loppuu, se loppuu. Mutta nautin elämästäni, hän sanoo.

Hänen neuvonsa muille on pitää sekä keho että mieli aktiivisena - ja lukea paljon. Hän suosii satoja vuosia sitten kirjoitettuja japanilaisia mysteeritarinoita

Deborahille vaikuttaa olevan tärkeää olla positiivinen. Hän ei koskaan märehdi asioita.

- En todellakaan huolehdi asioista, joille en voi tehdä mitään. Muuten olisin vanha nainen! Mutta niille asioille joille voin tehdä jotain, myös teen jotain.

- En salli negatiivisia ajatuksia. Me hallitsemme itseämme, ja voimme sanoa itsellemme: "En halua tehdä jotain asiaa. Et vain tee niin.", Deborah sanoi viitaten negatiivisuuteen ja märehtimiseen.

- Ymmärrän, että maailma on kauhea paikka ja siellä tapahtuu kauheita asioita koko ajan, mutta yritän auttaa niin monia ihmisiä kuin voin, jotta he voisivat elää terveempää elämää.

Alla video Deborahista ja hänen hyvinvointikeskuksestaan. Videoon voi kytkeä päälle englanninkieliset tekstitykset.

Lue myös: 5 lisäravinnetta ovat avain terveeseen ikääntymiseen - asiantuntijan vinkit

artikkelin avainsanat:
ikä ikääntyminen