15:42 - 30.05.2005 / / Findance
Uusi levy Royal Familyltä

Royal Family on Suomen tunnetuin hiphop-kollektiivi ja ryhmä, joka on muuttanut muotoaan melkein joka vuosi. Kollektiivin pääajatuksena on ollut tehdä uusia tulokkaita tunnetuksi menestyneempien artistien avulla. Uusia nimiä on otettu mukaan jotta nämä saisivat esiintymiskokemusta ja oman fanikantansa.

Royal Familyn päähahmot ovat Pikku G, Skandaali & YOR123, mutta myös muita suomalaisia hiphop-artisteja on ollut mukana neljän vuoden aikana - mm. Toinen Kanava, Helpus, Sophie, Mängimies, Ezkimo ja Klassikko. Viimeksi Royal Family pääsi otsikoihin vuosi sitten asuessaan viikon ajan MTV3:n studiolla, josta lähetettiin omaa TV-ohjelmaa MTV3:lla, MTV3+:lla sekä SubTV:llä.

Viimeisin Royal Family-albumi “Pyöreän Pöydän Ritarit” myi melkein kultaa, ja 2 kuukautta kestänyt Suomen kiertue tavoitti kymmeniä tuhansia nuoria ympäri koko maata. Yhteensä kollektiivi on myynyt yli 320.000 soolo- ja yhteisalbumia sitten vuoden 2002.

Tuleva levy sisältää 15 uutta, suurimmaksi osaksi suomenkielistä kappaletta. Tunnettujen artistien eli Pikku G:n, Skandaalin, YOR123:n, Freestylen (USA) ja Klassikon lisäksi levyllä esitellään todella lahjakkaita uusia tulokkaita. Näitä ovat mm. Koo-S (Sun Vuoro2 -rapkilpailun voittaja), 2Språk-ryhmä, jonka muodostavat kaksi 16-vuotiasta kaksosta ja kaksi heidän ystäväänsä. Mukana on myös Apollo - vuoden odotetuin tulokas, jonka ensimmäinen single „peli“ on jo saanut massiivista pyöritystä televisiossa ja radiossa.

Vierailevia räppäreitäkään ei ole unohdettu, albumilla kuullaan Cheekiä, Spesialistia ja rap-legenda Tupacin veljeä Mopreme Shakuria (Outlawz/USA).

Tuotannosta vastaavat suurimmaksi osaksi suomalaiset tuottajat - levyllä kuullaan mm. Tiedemiehen, Roitzun ja Monopolimiehen taustoja. Lisäksi mukana on Turntablos Sveitsistä ja maailmankuulu kalifornialainen Da Riffs.

teksti: tiedote

artikkelin avainsanat: