Findance.com
02:10 - 18.04.2024 / viihde / Tuija Mehtätalo
Älä tee näitä 7 virhettä, kun olet aloittanut uudessa työssä
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Oletko aloittanut juuri uudessa työpaikassa?

Olethan tietoinen siitä, että se mitä teet työpaikalla heti alussa, voi jättää pysyvän vaikutuksen muihin siellä työskenteleviin, raportoi Huffington Post.

Jos haluat varmistaa, että se on positiivinen vaikutus, vältä tekemästä uudessa työpaikassasi näitä alla olevia asioita.

7 tekoa, joita ei pidä mennä tekemään uudessa työpaikassa, varsinkaan ensimmäisellä viikolla:

1. Menet paikalle myöhässä. Varmista, että työmatkasi ei kestä pitempään kuin ajattelit. Jos myöhästyt esimerkiksi ensimmäisistä kokouksistasi, annat itsestäsi todella huonon kuvan.

2. Esität, että tiedät kaikesta kaiken. Voit saada itsellesi enemmän vihamiehiä kuin liittolaisia, jos yrität neuvoa muita, miten asiat tehtiin edellisessä työpaikassasi. Ole sen sijaan utelias ja esitä kohteliaita kysymyksiä.

3. Et hyödynnä sitä, että olet työpaikalla uusi.

4. Et noudata työpaikan pukukoodia. Kannattaa myös selvittää hyvissä ajoin, onko työpaikalla pukukoodia.

5. Kerrot itsestäsi työkavereillesi liikaa. Omista henkilökohtaisista asioista ei kannata kertoa tarkoin heti alussa. Jos kerrot esimerkiksi jättäneesi juuri puolisosi, se voi olla joillekin, jotka eivät vielä tunne sinua kunnolla, liikaa. He saattavat alkaa vältellä sinua.

6. Juoruilet. Vaikka huomaisit muiden juoruilevan muista, älä liity heidän seuraansa heti alussa. Mieti sen sijaan tarkoin, keiden seuraan haluat lopulta liittyä.

7. Et luo suhdetta pomosi kanssa, vaikka hän tulee olemaan tärkein ihminen työpaikallasi.

Kun kysyt työpaikalla oikeita kysymyksiä ja selvität millainen työkulttuuri työpaikalla on, se on paras keino aloittaa uudessa työpaikassa.

artikkelin avainsanat:
työelämä