Findance.com
04:10 - 01.04.2024 / viihde / Tuija Mehtätalo
Lopeta näiden 5 asian ostaminen, jos olet yli 50-vuotias
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Talouteen liittyvät tarpeet muuttuvat ikääntymisen myötä. Ainakin joitakin kulutustottumuksia kannattaisi muuttaa varsinkin yli 50-vuotiaana. Silloin olisi syytä miettiä miten oma tyyli käyttää raha vaikuttaa pitkällä aikavälillä omiin säästöihin.

Kun eläkeikään ei ole enää kymmeniä vuosia aikaa, joidenkin asioiden ostaminen kannattaisi lopettaa. Tässä alla on BestLifeOnlinen taloussasiantuntijan ohjeita siihen, mitä ei enää yli 50-vuotiaana kannattaisi ostaa.

Jos olet yli 50-vuotias, mieti kahdesti, kannattaako näihin enää sijoittaa rahaa:

Turhan kalliiseen henkivakuutukseen

Henkivakuutuksesta on paljon taloudellista apua perheelle, mutta talousasiantuntijan mukaan kannattaa miettiä tarkoin, millainen niistä kannattaa hankkia. Osa niistä ei ole taloudellisesti kannattavia. On hyvä, jos sinulla on jo sellainen. Mutta jos olet hankkimassa sellaista vasta yli 50-vuotiaana, mieti tarkoin mikä on tässä vaiheessa paras vaihtoehto.

Tarpeettomiin kodin remontteihin

Eläkkeellä tulee yleensä vietettyä enemmän aikaa kotona, kun työvuosina. Mutta jos aiot nyt tehdä kotiisi remontteja, älä tee turhia sellaisia. Kaikki remontit eivät esimerkiksi nosta asunnon arvoa niin hyvin kuin luulet.

Monimutkaisiin tai riskialttiisiin sijoituksiin

Jos sinulla ei ole vielä niin paljon eläkesäästöjä, kuin haluaisit, saatat haluta tehdä sijoituksia. Tässä vaiheessa olisi parempi yrittää pitää kiinni siitä omaisuudesta, jonka on jo saanut kerättyä kuin tehdä riskialttiita sijoituksia.

Aikuisten lasten kuluihin

Lasten on jossain vaiheessa pärjättävä omillaan. Jos olet yli 50-vuotias ja autat lapsiasi edelleen taloudellisesti, mieti kannattaisiko se jo lopettaa. Se voi haitata mahdollisuuksiasi kerätä varallisuutta eläkeaikaa varten ja samalla lapsesi kykyä olla taloudellisesti itsenäinen.

Upouuteen tekniikkaan

Onko sinulla tapana ostaa uusin matkapuhelinmalli, televisio tai jokin muu uusi malli jostakin teknisestä laitteesta, kun sellainen tulee myyntiin? Mieti tuovatko ne elämääsi niin paljon lisäarvoa, että niihin kannattaa sijoittaa paljon rahaa. Voisiko esimerkiksi vielä muutaman vuoden vanha matkapuhelin antaa sinulle kaiken sen mitä tarvitset puhelimelta.

Sijoita rahaa yli 50-vuotiaana sellaisiin asioihin, jotka ovat oikeasti järkeviä kohteita. Mieti miten paljon turhiin asioihin sijoittamistasi rahoista olisi eläkkeellä apua.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
ikä ikääntyminen lifestyle
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!