Findance.com
00:10 - 27.10.2023 / viihde / Markku Leppilampi
Tee nämä kuusi asiaa päivittäin - pitää nuorekkaana ja pidentää elinikää

Fitness-yritys Orangetheoryn toimitusjohtaja Dave Long kertoi Fortune Well -julkaisulle, miten hän pitää huolta itsestään. Vinkkien pitäisi vähentää stressiä, lisätä voimaa ja pitää huolen siitä, että ikääntyminen sujuu hyvin.

Alla Dave Longin lista:

Tunti liikuntaa päivässä

Long tekee treenin heti aamulla. Joinakin päivinä se on lihaskuntoa, joinakin päivinä juoksua ja joinakin jujitsua. Tärkeintä on harrastaa liikuntaa edes vähän joka päivä, ja tehdä viikon mittaan sekä aerobisia että anaerobisia suoritteita. Liikuntaa parantaa kognitiivisia toimintoja, ja liikunta myös vähentää iän myötä tapahtuvaa lihaskatoa.

Sosiaalisuutta

Longin mukaan sosiaaliset yhteydet muihin ihmisiin ovat avainasemassa yksinäisyyden ja masennuksen torjumisen kanssa. Työpäivän jälkeen hän yrittää pysyä poissa älypuhelimen äärestä ja sen sijaan olla ihmisten parissa.

Laadukasta unta

Long menee nukkumaan kello kymmenen ja puoli yhdentoista välisenä aikana. Riittävä uni antaa energiaa aivoille, joka näkyy päätöksenteon parantumisessa ja stressin torjunnassa. Hän yrittää nukkua kahdeksan tuntia päivässä, mutta hänen keskimääräinen yöunensa jää seitsemään tuntiin ja kymmeneen minuuttiin.

Päivittäinen sauna ja kylmä suihku

Suomalaiset arvostanevat Longin rakkautta saunaa kohtaan. Hän menee iltaisin ennen unia saunaan, ja sen jälkeen hän pulahtaa kylmään veteen. Myös kylmä suihku ajaa asian. Long sanoo nukkuvansa tämän rutiinin ansiosta paremmin.

Kylmä vesi voi herättää aisteja, ja saattaa jopa vähentää mielenterveysongelmien riskiä. Kylmän suihkun tarpeesta kannattaa kuitenkin keskustella lääkärin kanssa, sillä se ei välttämättä sovi esimerkiksi sydänongelmista kärsivälle.

Syvän hengityksen harjoituksia

Long tekee päivittäin kymmenen minuuttia hengitysharjoituksia, joilla hän torjuu stressiä. Ainakin yksi hengitysharjoitus on 4-7-8-hengitys ja muut mindfulnesss-tekniikat.

Tasapainoinen ruokavalio

Longin ruokavaliossa on paljon proteiinia ja prosessoimatonta ruokaa, joka tarjoaa ravinteita ja kuitua. Sokerin määrän hän pitää vähäisenä. Terveellisestä ruokavaliosta on monia terveyshyötyjä. Välillä myös Long syö silti jotain epäterveellistä.

Katsopa vielä Suomen paras bilelista Spotifyssa - lupaamme parhaat bileet! Klikkaa soittolistaan ja tallenna!

artikkelin avainsanat:
ikä ikääntyminen lifestyle


Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!