Findance.com
02:10 - 21.04.2023 / maailmalta / Tuija Mehtätalo
Miehellä on erikoinen tapa ilmoittaa koko kaupungille eronneensa 23 vuotta kestäneestä liitosta

Angus Kennedy, 58, päätti juhlistaa 23 vuotta kestäneen avioliiton päättymistä erikoisella tavalla.

Hän ajeli kaupungilla autolla, jonka takaosassa luki isolla teksti "Just Divorced", eli suomeksi "Juuri eronnut".

Angus halusi kertoa koko kaupungille eronneensa vaimostaan Sophie Kennedystä, 47, ja tehdä siitä samalla uuden alun juhlan.

Ystävällinen ero ja uuden alun juhla

Anguksen mukaan eroprosessi sujui ystävällisesti, eikä välillä ollut vihamielisyyttä.

"Avioeron ei aina tarvitse sisältää tuhoa ja synkkyyttä. Se voi olla uuden alun juhla. Olemme Sophien kanssa edelleen ystäviä ja vain suhteemme katkesi. Siihen ei liity vihamielisyyttä", kertoo Angus Wales Onlinelle.

Angus näki tempauksensa hauskana tapana juhlistaa uutta alkua, eikä kyseessä ollut avioliiton vastainen kampanja.

Ex-vaimo ei yllättynyt tempauksesta

Ex-vaimo Sophie halusi myös kommentoida entisen miehensä toimintaa.

"Tämä autojuttu on hauska, ja rehellisesti sanottuna en odottaisi häneltä mitään tämän vähempää", kertoo Sophie Wales Onlinelle.

Pariskunta haki avioeroa heinäkuussa 2021, ja heillä on yhteensä viisi lasta, iältään 11-23-vuotiaita. Ero virallistettiin tammikuussa 2023.

Yhteiset juhlat ja hyvät välit

Sophie ja Angus pitävät edelleen yhteyttä ja viettävät yhdessä perhejuhlia, kuten joulua, pääsiäistä ja syntymäpäiviä. He järjestävät myös säännöllisiä perheillallisia pysyäkseen ajan tasalla toistensa elämässä.

Sophie on tyytyväinen siihen, että he ovat onnistuneet säilyttämään ystävälliset välit eron jälkeen.

"Halusimme näyttää lapsillemme, että on mahdollista pysyä ystävinä eron jälkeen. Se oli minulle erittäin tärkeää", hän sanoo Wales Onlinelle.

Angus on puolestaan suunnitellut kirjoittavansa uuden kirjan nimeltä "Shaping Up For Love", joka käsittelee uuden kumppanin löytämististä pitkän suhteen jälkeen.

Hän kertoo: "Koko ideana oli pitää hauskaa sen kanssa - tämä ei ollut avioliittoa vastustava kampanja. Avioeron läpikäyminen on raskasta, ja juhliminen auttoi minua löytämään itseni uudelleen. Sinun täytyy rakastaa itseäsi ennen kuin voit odottaa jonkun toisen rakastavan sinua."

Angus ajoi "Juuri eronnut" -autolla kaupungilla ja nouti nuorimman poikansa nyrkkeilyharjoituksista. Hän koristeli auton erikoiskynillä kirjoittamalla ikkunoihin sanoja kuten "vapaus". Hän suunnitteli ja tilasi itse "Just Divorced" -tarran auton takakonttiin ja kiinnitti tekoruusuja ja nauhoja konepellille.

Muiden reaktiot tempaukseen

Anguksen mukaan muut autoilijat reagoivat tempaukseen huvittuneesti ja soittivat torvea. Myös hänen poikansa nauroi tilanteelle, vaikka aluksi häpesikin isänsä erikoista elehdintää.

Sophie puolestaan kertoo pitävänsä tempausta hauskana ja ei odottanut mieheltään mitään vähempää.

"Olemme hyvissä väleissä ja nauramme asialle yhdessä. Olen suunnitellut ottavani yhteyttä kirkkoon, jotta voisin purkaa avioliittoon liittyvät lupaukset, jotka annoin yli kaksi vuosikymmentä sitten."

Avioeron opetukset ja tulevaisuuden suunnitelmat

Angus kertoo oppineensa paljon avioeroprosessista ja pitää sitä vanhanaikaisena ja monimutkaisena. Hän uskoo, että monet ihmiset eivät ymmärrä avioliiton aikaansaaman sopimuksen merkitystä ennen kuin he päättävät erota.

"Avioliitto on elämämme suurin sopimus. Jotkut ihmiset ovat hyvin nuoria, kun he solmivat sen, ja se voi olla todella pelottavaa. Siinä on valtavasti paineita molemmilta puolilta, eikä avioliittoa solmiessaan ymmärrä sen koko laajuutta."

Angus toivoo voivansa auttaa muita ihmisiä, jotka ovat käyneet läpi vaikeita eroja ja tuntevat itsensä rikkinäisiksi. Hän haluaa rohkaista heitä löytämään uuden rakkauden ja aloittamaan uuden elämän.

Sophie ja Angus jatkavat elämäänsä ystävinä ja vanhempina, jakavat lastensa huoltajuuden ja tukevat toisiaan uusissa aluissa. Heidän tarinansa osoittaa, että avioero ei välttämättä tarkoita loppua, vaan voi olla myös uuden alun mahdollisuus molemmille osapuolille.