Findance.com
08:10 - 18.04.2023 / viihde / Findance
Elon Muskin tekoälyvisio: TruthGPT haastaa OpenAI:n ja Googlen
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle vapun paras Spotify-soittolista, tallenna täältä

Elon Muskin suunnitelmat oman tekoäly-yrityksen perustamiseksi alkavat hahmottua. Twitterin toimitusjohtaja on ilmaissut haluavansa luoda ”kolmannen vaihtoehdon” yritykselle, joka voisi haastaa OpenAI:n ja Googlen.

Fox Newsin haastattelussa Musk kertoi harkitsevansa projektille nimeä "TruthGPT" ja sen tavoitteena olisi luoda "maksimaalista totuudenetsintää tavoitteleva tekoäly, joka pyrkii ymmärtämään maailmankaikkeuden luonteen" ja "toivottavasti tekee enemmän hyvää kuin pahaa."

Myöhässä mukaan tuleva Musk tunnustaa kilpailijoidensa edun

Musk myöntää Engadgetin mukaan, että hänellä olisi merkittävä kilpailuhaitta kilpailijoihinsa nähden, koska hän on ”lähtenyt liikkeelle myöhään”.

Kuten usein on laita, ei ole selvää, kuinka vakavasti tai pitkällä hänen suunnitelmansa todella ovat.

Spekulaatiot Muskin tekoälyambitioista ovat kuitenkin kasvaneet, koska hän on hiljattain jättänyt hakemuksen yritykselle nimeltä X.AI Corp. Hän on myös ostetun tuhansia grafiikkaprosessoreita ja palkannut DeepMind-tutkijoita tuntemattomaan Twitterin tekoälyprojektiin.

On epäselvää, liittyvätkö nämä kaksi aloitetta toisiinsa. Muskilla on tunnetusti tapana siirtää työntekijöitä yritystensä välillä.

Musk haluaa puuttua tekoälyn suuntaan liittyviin huoliin

Musk kertoi motivaationsa juontuvan huolistaan tekoälyn suunnasta ja siitä, että se voisi muodostaa uhkan ihmiskunnalle.

On huomionarvoista, että hän oli OpenAI:n varhainen tukija ja auttoi perustamaan sen vuonna 2015.

Musk kuitenkin etääntyi järjestöstä raportoidun erimielisyyden jälkeen Sam Altmanin kanssa siitä, kuka johtaisi järjestöä. Viime aikoina hän on arvostellut OpenAI:ta voittoa tavoittelevan liiketoiminnan irrottamisesta ja yhteistyöstä Microsoftin kanssa.

Elon Muskin hankkeen vaikutukset tekoälytutkimukseen

Vaikka Elon Muskin suunnitelmat "TruthGPT:n" suhteen ovat vielä alkutekijöissään, niiden potentiaalinen vaikutus tekoälytutkimukseen voi olla merkittävä. Uuden yrityksen tavoitteena on keskittyä "totuudenetsintään" ja "maailmankaikkeuden luonteen ymmärtämiseen", mikä voi johtaa uudenlaisiin innovaatioihin ja tutkimusnäkökulmiin.

Musk on tunnettu siitä, että hän on perustanut tai ollut mukana perustamassa yrityksiä, jotka ovat haastaneet perinteisiä toimijoita ja luoneet vallankumouksellisia muutoksia eri aloilla, kuten Tesla sähköautojen markkinoilla ja SpaceX avaruusteknologiassa.

Jos hän onnistuu luomaan vahvan tekoäly-yrityksen, joka pystyy haastamaan OpenAI:n ja Googlen, se voi nopeuttaa tekoälyn kehitystä ja muuttaa alan dynamiikkaa.

Tämän lisäksi "TruthGPT:n" kaltaisen yrityksen perustaminen voi lisätä kilpailua tekoälymarkkinoilla, mikä voi johtaa entistä nopeampaan kehitykseen ja parantaa mahdollisuuksia löytää ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin. Samalla se voi myös herättää keskustelua tekoälyn eettisistä ja turvallisuusnäkökohdista, mikä on tärkeää alan vastuullisen kehityksen kannalta.

Twitterissä tulossa kryptattuja suoria viestejä

Vaikka ei ole selvää, miten Muskin tekoälysuunnitelmat voisivat vaikuttaa Twitteriin, hän vihjasi yhdestä tulevasta ominaisuudesta palvelulle, raportoi Engadget.

Musk kertoi Twitterin työskentelevän ominaisuuden parissa, joka mahdollistaisi käyttäjien valinnaisesti salata suorat viestinsä. Ominaisuuden on tarkoitus tulla käyttöön "toivottavasti tämän kuun lopulla, mutta viimeistään ensi kuussa".

Kryptattujen suorien viestien mahdollisuus on ollut huhujen aiheena jo vuosia, ja Musk, joka on tunnetusti salattujen viestisovellusten fani, on aiemmin sanonut, että Twitterin tulisi tarjota Signal-tyylistä salausta.

- Jos olet keskustelussa, joka mielestäsi on arkaluonteinen, voit vain kytkeä salauksen päälle, eikä kukaan Twitterissä voi nähdä, mistä puhut, Musk selitti.