Ville Naaranoja
11:10 - 22.10.2021 / musiikki / Findance
Karpalo julkaisee Asfalttiviidakkokissa-debyyttisinglensä - "Sanoittaminen on minulle tapa käsitellä tunteitani"

Laulaja-lauluntekijä Karpalo julkaisee Asfalttiviidakkokissa-debyyttisinglen 29. lokakuuta 2021.

Karpalo haluaa tuoda modernissa popmusiikissaan esille persoonallisuutensa kaksi puolta. Välillä sanoituksissa annetaan palaa ja nauretaan sekä välillä haavat avataan rehellisesti auki mitään peittelemättä. Teemana Karpalon biiseissä toistuvat periksiantamattomuus sekä toiveikkuus.

- Sanoittaminen on minulle tapa käsitellä tunteitani ja viedä tietyt elämänvaiheet päätökseen biisien muodossa. Oon joutunut selviämään monista asioista yksin. Haluan antaa kuulijoille toivoa ja voimaa, että mistä tahansa voi selvitä, kunhan ei anna periksi, kertoo Karpalo.

Näyttelijänäkin työskennellyt Karpalo heittäytyy tuoreessa debyyttisinglessä pilke silmäkulmassa pohtimaan, että miten sitä voisi naisena edetä urallaan. Biisi kertoo naisesta, joka haaveilee joku päivä olevansa kuin Marilyn Monroe – ihailtu ja kaunis näyttelijä–laulaja.

- Halusin tuoda biisiin leikittelevän hällä väliä -asenteen uralla etenemisestä. ´Jos taidot ei riitä, mä lisään meikkiä´. Sanoitin näitä ajatuksia huumorin keinoin ja syntyi bilebiisi, jossa nainen laittaa itsensä häikäilemättömästi peliin saavuttaakseen unelmansa, Karpalo kertoo.

Tuoreen singlen on säveltänyt, sovittanut ja tuottanut mm. pelimusiikkialalla uraa tehnyt pitkän linjan studiovelho Timo Haanpää yhteistyössä Karpalon kanssa. Haanpään ja Karpalon musiikillinen taival alkoi muutama vuosi sitten ja yhteistyön myötä on luvassa myös lisää kappaleita.

Vuoden 2022 aikana Karpalo julkaisee debyytti-EP:n, jonka toisessa singlelohkaisussa vierailee Katutaso Äänite/Universal Music Finlandin rap-artisti MC Kajo. MC Kajo tunnetaan muun muassa osallistumisistaan rapin SM-kilpailuihin.

- MC Kajon rap-tekstin myötä ympyrä sulkeutui ja kappaleestani tuli kokonainen. MC Kajon sanat olivat ihan kuin mun omasta päästäni. En malta odottaa seuraavan singleni julkaisua, Karpalo kertoo.