Interstella Lab
07:10 - 20.09.2021 / viihde / Findance
Askel lähemmäksi elämää avaruudessa: "BioPod" mahdollistaa kestävän viljelyn ääriolosuhteissa

Tutkimusyhtiö Interstellar Lab on on luonut BioPod-kupolin, joka on ruokaa, vettä ja ilmaa tuottava ja kierrättävä, itseään ylläpitävä elintarviketuotantojärjestelmä. BioPod luotiin Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE-alustalla. Interstellar Labin missiona on ylläpitää ihmiselämää kestävästi maassa, kuussa ja Marsissa.

Tutkimusyhtiö Interstellar Lab on suunnitellut ja kehittänyt ensimmäisen prototyyppinsä ”BioPodista”, ohjattavasta suljetun kierron elintarviketuotantojärjestelmästä Dassault Systèmesin pilvipohjaisen 3DEXPERIENCE-alustan avulla.

Interstellar Lab luo ruokaa, vettä ja ilmaa tuottavia ja kierrättäviä elinympäristöjä ja biosfäärejä. Sen missiona on rakentaa asemia, jotka sisältävät infrastruktuurin ja resurssit ihmiselämän ylläpitoon kestävästi maassa, kuussa ja Marsissa.

Interstellar Lab optimoi ja validoi mallinsa 3DEXPERIENCE-alustaan perustuvalla ”Reinvent the Sky” -ratkaisulla. Digitaalisessa ympäristössä tiimin jäsenet Ranskassa ja Yhdysvalloissa saivat pääsyn projektitietoihin turvallisesti ja nopeasti mistä ja milloin tahansa. He simuloivat ja testasivat digitaalisen kaksosen avulla BioPodin rakenteiden suorituskykyä äärimmäisissä ilmasto-olosuhteissa sekä sen biologisia järjestelmiä, kuten kasvien viljelyyn optimaalisia hapen, hiilidioksidin ja valon määriä.


”Ilmastonmuutos on todellinen uhka maapallolle, ja meillä on vain pieni aikaikkuna positiivisen muutoksen aikaansaamiseksi. Kehitämme uusia puitteita kestävälle elämälle maapallolla ja testialustaa tuleville avaruusoperaatioille”, sanoo Barbara Belvisi, Interstellar Labin perustaja ja toimitusjohtaja.

”3DEXPERIENCE-alustan ansiosta meillä on tehokkaimmat työprosessit ja vältymme mallien uusimiselta alusta alkaen. Kun siirrymme seuraavaan vaiheeseen, alusta ja sen projektinhallintaominaisuudet ovat meille korvaamattomia suunnittelutiedon ja tuotteen elinkaaren tehokkaassa hallinnassa.”

BioPod on ilmatäytteinen kupoli, jonka leveys on 6 metriä, pituus 10 metriä ja korkeus 4,5 metriä. Sen kiinteä tekninen pohja on tehty komposiittimateriaaleista ja pää- ja ulkokuori pehmeistä muovikalvoista. Omavarainen BioPod on suunniteltu mullistamaan elintarviketuotanto. Sen edistyksellinen viljelytekniikka ja ennakoiva seuranta mahdollistavat myös sellaisten kasvien ja viljojen kasvatuksen, jotka eivät muuten selviäisi perinteisessä sisätiloissa viljelyssä.


BioPodin kehityksessä Interstellar Lab hyödyntää digitaalista kaksosta kupolin toiminnan testauksessa ja seurannassa sekä kerää tietoa elintarvikkeiden tuotannosta ja ympäristöstä. Tuotannon laajentuessa ja tulevien moduulien suunnittelussa 3DEXPERIENCE-alusta helpottaa kommunikointia toimittajien kanssa. Lisäksi alustalla voi luoda realistisia digitaalisia esityksiä BioPodin 3D-mallista.

"Innovaattorit ravistavat alan perinteistä dynamiikkaa uusilla konsepteilla, jotka määrittelevät ilmailu- ja avaruusjärjestelmien tulevaisuuden", sanoo David Ziegler, Dassault Systèmesin Vice President, Aerospace & Defense Industry.

”3DEXPERIENCE-alustalla ne voivat integroida teknologian tuotekehitykseen ja vauhdittaa tuotteen elinkaarta ideasta sertifiointiin käyttämällä samoja työkaluja kuin suuret yritykset, ilman lisäkustannuksia. Digitaalisen kaksosen avulla ne voivat optimoida ideansa, saada tärkeää etulyöntiasemaa markkinoilla ja esitellä kestävämpiä tapoja elää ja tutkia.”

artikkelin avainsanat:
BioPod Dassault Systemes Interstellar Lab