Alamy / AOP
22:10 - 26.07.2021 / viihde / Findance
"Tissihiki" vauhditti luonnonkosmettiikayritys Luonkosin jauhedeodoranttien kysynnän vahvaan kasvuun

Naantalilainen luonnonkosmetiikkayritys Luonkos vauhditti jauhemaisten deodoranttiensa kysynnän vahvaan kasvuun puolivahingossa, kun toimitusjohtaja Piritta Fors teki kesäkuussa LinkedIniin postauksen ”tissihiestä”. Ensimmäisen vuorokauden aikana julkaisua luettiin 20 000 kertaa.

”Osuimme tuotteillamme arkaan kohtaan, johon ei ollut olemassa hyviä ratkaisuja. Oli yllätys, että naiset ovat kokeneet rintojen hikoilun hävettävänä asiana. He ovat jakaneet toisilleen hyvinkin erikoisen kuuloisia vinkkejä, kuten että "laita lampaanvillaan rintaliiveihin”, Fors naurahtaa.

”Ei ole ollut kunnollisia tuotteita ongelman ratkaisemiseksi, mutta nyt on. Asiakkaat ovat olleet kiitollisia jauhemaisista deoista ja kehuneet näitä monissa palautteissaan huipputuotteiksi. Monelle isorintaiselle esimerkiksi on löytynyt aivan uudenlainen apu”, sanoo Fors.

Pirtsakka, hedelmätuoksuinen ”Fruitful-” sekä tuoksuton ”Powerful”-deodorantti vievät nihkeyden tunteen ihon pinnasta ja estävät hienhajun erittymistä tehokkaasti luonnollisella tavalla.


Luonkosin deoissa hajua aiheuttavia bakteereja neutralisoivia ainesosia ovat metsämikrobiuute, sinkki ja magnesium. Luonkos käyttää UUTE Scientificin tieteellisin menetelmin kehittämää Reconnecting Nature -metsämikrobiuutetta, joka tuo iholle myös tärkeän päivittäisen luontoaltistuksen.

Fruitfulia ja Powerfulia voi käyttää joko talkkimaisesti jauheena iholle, tai sekoittaa pariin pisaraan vettä, jolloin muodostuu tahna. Deot ovat alumiinittomia, säilöntäaineettomia, vedettömiä, palmuöljyttömiä, ilman mitään ”hormonihäiritsijöitä” sekä vegaanisia. Luonnonkosmetiikkadeoissa usein käytetty soodaa ei Luonkosin deoissa ole.


Lähes kaikille “dödön” käyttö on teini-iästä vakiintunut tapa. Moni kuitenkin kokee, että ei halua kainaloihinsa, eli imusolmukkeiden ja rintojen läheisyyteen alumiinia. Perinteisissä antiperspiranteissa käytetään alumiiniyhdisteitä, joiden teho perustuu siihen, että antiperspirantti tukkii ihohuokosia.

Luonkosilla on jauheena myös kuivashampoota ja ihonpuhdistusjauhetta. Jauhetuotteet ovat erityisesti käteviä matkoilla, koska on turhaa kuljettaa nestettä edestakaisin, sanoo Fors.

artikkelin avainsanat:
Luonkos