Brendan Walter
04:10 - 23.07.2021 / musiikki / Findance
Lorde julkaisee elokuussa uuden albumin Solar Power

Uusiseelantilainen Lorde julkaisee odotetun kolmannen studioalbuminsa, Solar Power, 20. elokuuta.

Nyt albumilta on ilmestynyt sen toinen kappale, tunnelmallinen Stoned at the Nail Salon. Artisti on sekä kirjoittanut että tuottanut kappaleen yhdessä moninkertaisen Grammy-voittaja Jack Antonoffin kanssa. Antonoff vastasi myös Lorden edellisen albumin, Melodraman, tuotannosta. Albumin nimikkosingle saatiin kuukausi sitten, ja sen musiikkivideo on katsottavissa täällä.

Lorde (Ella Yelich O’Connor) teki läpimurtonsa 16-vuotiaana Royals-singlellään vuonna 2013, mitä seurasi debyyttialbumi Pure Heroine. Läpimurtonsa kautta Lorde loi pohjan uudenlaiselle pop-musiikille, kuten Billie Eilish onnistui debyyttialbumillaan tekemään vuonna 2019. Suomessa Pure Heroine on ylittänyt platinarajan. Albumin kappaleista Royals sekä Team nousivat myös suomalaisradioiden neljänkymmenen soitetuimman kappaleen joukkoon. Albumi toi mukanaan myös kaksi Grammy-palkintoa kategorioissa ”Best Pop Solo Performance” sekä ”Song Of The Year” (Royals).


Monipuolisen artistin viimeisin albumi Melodrama julkaistiin 2017. Kriitikoiden ylistämä kokonaisuus sisälsi muun muassa kansainväliseen menestykseen nousseen Green Light -kappaleen, joka on ylittänyt kultarajan myös Suomessa. Albumi noteerattiin myös Grammy-ehdokkuudella arvostetussa vuoden albumi -kategoriassa. Globaalisti Lorden tuotannolla on peräti 12 miljardia kuuntelukertaa.

Solar Power -kappalelista:

1. The Path
2. Solar Power
3. California
4. Stoned at the Nail Salon
5. Fallen Fruit

6. Secrets From a Girl (Who’s Seen It All)
7. The Man with An Axe
8. Dominoes
9. Big Star
10. Leader of a New Regime

11. Mood Ring
12. Oceanic Feeling

artikkelin avainsanat:
Lorde Solar Power Stoned at the Nail Salon