Yle kuvapalvelu / Erik Uddström
02:10 - 29.04.2021 / musiikki / Findance
Minka Kuustonen on Armi Aavikko Ylen uudessa musiikkidraamassa Armi Aavikko – siinä välissä olin elossa
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Yle Radio Suomi esittää 5.7. alkaen joka arkipäivä klo 17.30 musiikkidraaman Armi Aavikko – siinä välissä olin elossa. Koko sarja on kuunneltavissa Yle Areenassa 1.7.

Tarina kertoo yhden mahdollisen totuuden Armi Aavikon elämästä ja suomalaisesta musiikkibisneksestä 1970-luvulta alkaen.

Armi Aavikko eli julkisuudessa ja musiikkimaailmassa keskellä kaikkea, mutta oli samaan aikaan sivussa. Kuka lopulta teki ratkaisut hänen urallaan? Oliko rooli Dannyn ja Armin puolikkaana lopulta tuhoisa?

Nostalgisen ja koskettavan 20-osaisen aikamatkan pääosassa on Minka Kuustonen. Dannya esittää Ilkka Heiskanen.

"On suuri vastuu näytellä ihmistä, joka on tai on joskus ollut olemassa", toteaa Minka Kuustonen.

"Armi oli aito ja tavattoman suloinen ihminen ja tahtoi muille hyvää. Tämä rooli kolahti minuun tunnetasolla enemmän kuin mikään muu rooli koskaan", kuvailee Kuustonen.

Muissa keskeisissä rooleissa ovat mm. Miia Nuutila, Saara Kotkaniemi, Wanda Dubiel, Anna-Leena Sipilä, Minna Koskela, Ylermi Rajamaa ja Juha Pulli, unohtamatta Paula Koivuniemeä, joka tekee pienen mutta vahvan cameoroolin omana itsenään.

Sarjaan on haastateltu myös Armi Aavikkoa lähellä olleita henkilöitä, jotka esiintyvät teoksen dokumentaarisissa osuuksissa. Mukana ovat mm. Armin sisar Marja-Liisa Kauranen, Danny, Pepe Willberg, Ile Vainio sekä Virpi Miettinen.