Niko Ailamo
14:40 - 28.01.2021 / musiikki / Findance
Erakossa luo nahkansa - Syteen tai saveen -single julki - Käärmeennahka-albumi huomenna

Erakossa julkaisee huomenna kolmannen albuminsa Käärmeennahka - tänään siitä annetaan esimakuasinglellä Syteen tai saveen.

Pitkäsoiton nimi on enteellinen, sillä multi-instrumentalisti Niko Ailamon yhdenmiehenyhtye onnistuu jälleen luomaan nahkansa. Ailamon vimmainen suhtautuminen musiikin tekemiseen on aiemminkin tuottanut säkenöivää punk-rock-räp-poppia, mutta tällä kertaa monen genren symbioosi soi harmonisena albumikokonaisuutena.

”Kahdella ensimmäisellä levyllä vasta haettiin Erakossa-musiikin muotoa. Tällä albumilla mun punkrock-bändihistoria on sulautunut osaksi modernia pop-musiikkia, jota maustetaan hiphop-elementeillä ja -verseillä”, Ailamo kertoo.

Käärmeennahka on albumi, jolla kaivataan vapautta ja kuljetaan vastavirtaan: kapinoidaan, tanssitaan aamuyöhön, läimäytetään toimiston ovi viimeisen kerran kiinni ja nähdään lähiöpubin asiakkaissa romanttista kauneutta.

Erakossa on riippumaton artisti, joka lähti uransa alkuvaiheessa isolta monikansalliselta levy-yhtiöltä voidakseen tehdä musiikkia täysin omilla ehdoillaan. Palava luomisen halu ja tinkimätön asenne johtivat Erakossa-yhtyeen ainutlaatuiseen työskentelytapaan: paitsi että Ailamo soittaa studiossa kaikki instrumentit, hän myös äänittää ja tuottaa julkaisunsa itse - sekä kuvaa ja leikkaa videonsa. Ja hoitaa tietysti itse käytännössä kaiken artistiuteensa liittyvän.

”Käärmeennahka-albumin julkaisun jälkeen aion taas luoda nahkani uudestaan. Ei mitään hajua minkä värinen iho ja ihminen alta paljastuu. Kerron siitä seuraavalla Erakossa-albumilla. Siihen asti jatkan kaiken irtoavan polttamista, koska uudelleensyntymä on mulle pyhä”, Ailamo lupaa.

Hurja tekemisen intensiteetti ja musiikillinen monipuolisuus ovat tuoneet Erakossa-yhtyeelle koko ajan lisää kuulijoita. Spotifyssa useampikin Erakossa-biisi on yltänyt jo yli miljoonaan striimauskertaan ja kokonaissoittomäärässä hätyytellään 10 miljoonan striimauksen rajaa.

Kuuntele Syteen tai saveen Spotifyssa alla: