Universal Music
10:41 - 22.01.2021 / musiikki / Findance
Billie Eilish ja ROSALÍA yhteistyössä: Lo Vas A Olvidar - mukana Euphoria-sarjan erikoisjaksossa

Maailman suosituimpiin poptähtiin lukeutuva Billie Eilish ja espanjalaistähti ROSALIA julkaisivat odotetun yhteissinglensä Lo Vas A Olvidar.

Viime vuonna Grammy-gaalan Best New Artist -kategoriassa noteeratut artistit paljastivat jo lähes kaksi vuotta sitten olevansa studiolla kahdestaan ja tuotosta on odotettu kuumeisesti siitä lähtien.

Juuri julkaistu kappale kuullaan Euphoria-draamasarjan ensi viikolla ilmestyvässä erikoisjaksossa. Biisille on saatavilla myös palkitun video-ohjaaja Nabilin (Kanye West, Kendrick Lamar, Frank Ocean) musiikkivideo, jonka voi katsoa artikkelin alla.

Billie Eilishin viimeisin single on marraskuussa julkaistu Therefore I Am. Julkaisupäivänään Suomen Spotifyn ykköseksi noussut biisi on ylittänyt täällä kultarajan ja se on parhaillaan suomalaisradioiden 20 soitetuimman kappaleen joukossa. Supertähdestä julkaistaan 26. helmikuuta dokumenttielokuva The World’s A Little Blurry. Apple TV+ -palvelussa eksklusiivisesti julkaistavaa dokumenttia on kuvattu kesästä 2018 asti ja sen ohjaajana toimii R.J. Cutler.

19-vuotiaan Billie Eilishin debyyttilevy WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? oli vuoden 2019 myydyin albumi Suomessa ja vuosikymmenen myydyin debyyttialbumi Pohjois-Amerikassa. Levy toi pop-ilmiölle historialliset viisi Grammy-palkintoa. Suomessa albumia on kuunneltu viisinkertaiseen platinaan oikeuttavat 105 miljoonaa kertaa ja bad guy -singlen striimit ovat ylittäneet seitsenkertaisen platinarajan. Poptähti on julkaissut albumin jälkeen muun muassa tulevan James Bond -elokuvan tunnuskappaleen No Time To Die sekä Suomessa tuplaplatinaa striimanneen everything i wanted -singlen. Kappaleet toivat Eilishille neljä uutta Grammy-ehdokkuutta maaliskuussa järjestettävään gaalaan.

Katso Lo Vas A Olvidar -musiikkivideo alta: