Playground Music
12:10 - 11.07.2020 / musiikki / Findance
Afromikko vaihtaa artistinimeä - uusi albumi julkaistaan syksyllä nimellä Michael Bleu

Afromikko on päättänyt vaihtaa artistinimensä - jatkossa hänet tullaan tuntemaan nimellä Michael Bleu.

Afromikko kertoo päätöksestään seuraavasti:

- Olen ollut ”Afromikko” kutakuinkin vuodesta 2004 lähtien, jo ennen artistiuttani. Joku kaveri keksi sen nimen hiustyylistä johtuen. Nimi seurasi mukana ja siitä tuli melko yleinen juttu. Kun rupesin tekemään suomenkielistä musiikkia vuonna 2010, nimi nousi pintaan ja sillä mentiin. Se oli selkeä valinta ajatellen tyyliäni ja musiikkiani.

- Yli viidentoista vuoden aikana maailma on muuttunut, ja todellakin oikeaan suuntaan. Asioiden nimiin, niiden historiaan, sekä niiden taustalla oleviin merkityksiin on ruvettu kiinnittämään huomiota. Minulle etuliite ”Afro" oli kytky hiustyyliin, ja musiikkini juuriin. Olen nyt oppinut ymmärtämään sen koko merkityksen, sen oikeassa kontekstissa.

- O len tehnyt suurella sydämellä ja jatkuvalla kunnianosoituksella soul-musiikkia, joka on afroamerikkalaista musiikkiperintöä. Olen siitä loputtoman kiitollinen, että tällaista musiikkia on olemassa, ja kuinka mahtavaa sitä on tehdä suomen kielellä. Suomenkielisiä soul-biisejä ammatikseen kirjoittavia tyyppejä on minun lisäkseni täällä todella vähän.

- Nykyään tiedän, että artistinimi on ongelmallinen. Valkoisena miehenä se ei ole osa minun perintöäni, eikä tarkoitukseni ole ollut koskaan sitä omia. Vaikka aikomukseni on ollut aina ainoastaan kunnioittaa sitä perintöä, pyydän anteeksi. Olen keskustellut aiheesta useiden ystävien, kollegoiden sekä tuttavien kanssa ja tullut siihen selkeään johtopäätökseen, että vaihdan artistinimeäni. Musiikki jatkaa samaa kulkuaan ja se on minulle kaikkein tärkeintä: musiikki, ei se minkä nimen alla sitä teen.

- Tästä hetkestä eteenpäin artistinimeni on Michael Bleu. Olen toiminut sillä nimellä tämän artistiprojektini ulkopuolella jo vuosia, joten se on minulle kaikkein luonnollisin valinta. Nimenmuutos on pyörinyt jo vuosia mielessä ja koen, että tämä nimi antaa minulle vieläkin henkilökohtaisemman sidoksen musiikkiini. Juuri nyt tuntuu oikealta hetkeltä mennä eteenpäin-

Michael Bleun uusi albumi julkaistaan 11. syyskuuta. Artistinimi vaihtuu myös suoratoistopalveluihin lähiaikoina.

artikkelin avainsanat:
Afromikko Michael Bleu