Alamy / AOP
12:10 - 08.07.2020 / viihde / Markku Leppilampi
Detroitin autotehtaiden automaaleista syntynyttä fordiittia pidetään todellisena korukivenä - katso kauniit ja historiaa henkivät kuvat

Oddity Central kertoo [lähde] ihmisten itsensä luomasta akaatin näköisestä aineesta.

Detroit oli aikoinaan autoteollisuuden keskus. Loiston päivät ovat kuitenkin jo takana ja kaupungista löytyy paljon suljettuja autotehtaita.

Noista autotehtaista on peräisin aine, jota kutsutaan nimellä Detroit-akaatti tai vaihtoehtoisesti fordiitti. Se näyttää kallisarvoiselta kiveltä, joka olisi voinut muodostua luonnollisesti.

Todellisuudessa "akaatti" on peräisin 1960- ja 1970-luvuilla autotehtaiden maalaustelineiden liepeille kerääntyneestä ylijäämämaalista, jonka kauneutta jotkin työntekijät ovat aikanaan arvostaneet. He ovat säästäneet maalin, josta voi tehdä koruja.

Säästyneistä fordiitin paloista voi Oddity Centralin mukaan huomata, että alkuaikojen autotuotanto on ollut pääosin mustaa ja ruskeaa. Kerroksissa on huomattavissa myös harmaata pohjamaalia värikkäiden välissä. Osa on kiiltävää metallimaalia.

Detroit-akaattia ei enää synny, joten olemassa olevat kappaleet arvostetaan todelliseksi jalokivimateriaaliksi. Voit katsoa kuvia alta.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Elle (@ellesalchemy) jakama julkaisu

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Hawks Nest (@hawksnestcustoms) jakama julkaisu

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Two Skies Scotland (@two_skies_scotland) jakama julkaisu

artikkelin avainsanat:
autot