Everett Collection
12:10 - 22.06.2020 / viihde / Markku Leppilampi
Ei pikkurahoja! Nirvana-laulajan MTV Unplugged -kitara myytiin ennätykselliseen hintaan!

Legendaarinen Nirvana-bändi esiintyi aikoinaan MTV Unplugged -ohjelmassa, jonka ideana oli olla akustinen esitys ilman sähköisiä instrumentteja. Edesmenneen laulajan Kurt Cobainin ohjelmassa käyttämä kitara myytiin nyt ennätyshintaan huutokaupassa Beverly Hillsissä, Newser kertoo [lähde].

Aiemmin johtopaikkaa piti David Gilmourin musta Stratocaster, joka myytiin 3,95 miljoonalla dollarilla. Cobainin vuoden 1959 Martin D-18E -kitaran lähtöhinta oli miljoona dollaria. Vasenkätiselle Cobainille muokatun kitaran arvo nousi kuitenkin huutojen aikana roimasti. Lopulta Røde-mikrofonien omistaja Peter Freedman voitti sen kuudella miljoonalla dollarilla.

Kaupan mukana tuli myös kuljetuslaukku, johon Cobain oli liimannut Poison Idea - Feel the Darkness -kappaleen aiheisen tarran. Sisällä oli myös Cobainin plektroja ja kitarankieliä sekä pussukka, jossa oli hopeinen lusikka, haarukka ja veitsi.

Huutokaupan toimitusjohtaja Darren Julian kuvaili kitaran olevan rockin historiassa soitin, jota soitti yksi rockin vaikutusvaltaisimmista muusikoista. Hän kutsui Cobainia ikoniksi ja Unplugged-esitystä yhdeksi kaikkien aikojen muistettavimmista live-esityksistä.

artikkelin avainsanat:
Kurt Cobain MTV Unplugged Nirvana