Pixabay
20:10 - 17.06.2020 / maailmalta / Markku Leppilampi
Metsänvartijan tapaus ihmetyttää - sai potkut, koska ei suostunut ampumaan karhunpentuja

Newser kertoo [lähde] metsänvartijan saaneen oikeutta vuoden 2015 tapauksessa.

Metsänvartija Bryce Casavant vastasi heinäkuussa 2015 ilmoitukseen mustakarhusta, joka oli pakastimen kimpussa omakotitalossa Port Hardyssa, Kanadassa. Normaalin toimintatavan mukaisesti metsänvartija, entinen Afganistanin sodan veteraani, tappoi karhun, sillä se oli menettänyt ihmispelkonsa.

Mies kuitenkin jätti tottelematta sähköpostin kautta saatua käskyä, jossa häntä komennettiin ampumaan myös karhun pennut. Silminnäkijöiden mukaan pennut eivät olleet tulleet kotiin sisälle eivätkä ne olleet myöskään syöneet pakastimen ruokaa. Jätettyään tottelematta käskyä hän vei pennut eläinlääkärille, josta ne siirrettiin toipumaan eri sijaintiin ja palautettiin myöhemmin luontoon.

Esimiehen uhmaaminen ei kuitenkaan ollut viisasta Casavantin uran kannalta, sillä hän sai potkut. Casavant ei tyytynyt eropäätökseen ja haastoi työnantajansa viisi vuotta kestäneeseen oikeustaisteluun.

Tuomioistuin päätti vastikään yksimielisesti, että päätös tappaa pennut olisi ollut ristiriidassa yleisen ohjeistuksen kanssa. Oikeuden mukaan irtisanominen oli myös toteutettu teknisesti sääntöjen vastaisesti, joka mitätöi irtisanomispäätöksen.

Casavant sai uuden työn vastaavassa työpaikassa.

artikkelin avainsanat:
eläimet