Rex Features / AOP
10:10 - 14.06.2020 / maailmalta / Markku Leppilampi
Miehellä oli ruosteinen veitsi päässään 26 vuoden ajan - apu tuli sattumalta

Metro kertoo [lähde] kiinalaisen, 76-vuotiaan miehen 26 vuotta kestäneestä kurimuksesta.

Miehen päässä on ollut kymmenen senttiä pitkä veitsi hänen vuonna 1994 sattuneesta pahoinpitelystään saakka. Mies ei tuolloin poistattanut veistä päästään, mutta se alkoi haitata häntä vuonna 2012 pääkipujen vuoksi. Hän hakeutuikin tuolloin lääkärin pakeille.

Lääkärit tuumivat tuolloin, ettei veistä kannata poistaa, sillä poistamisen uskottiin vaarantavan miehen hengen. Nyt se kuitenkin lopulta poistettiin - Shandong Qianfoshan sairaala kutsui tapausta ihmeeksi.

Mies pääsi hoitoon onnellisen sattuman kautta. Lääkärit olivat kiertämässä maaseutua, kun he törmäsivät järkyttävään, hoitamatta jääneeseen tapaukseen. He halusivat auttaa miestä ja hänet lennätettiinkin veloituksetta ilmaiseen hoitoon noin 3000 kilometrin päässä sijaitsevaan terveyskeskukseen.

Päänsärkyjen lisäksi miehellä oli tässä vaiheessa jo näköhäiriöitä sekä melkein täydellinen halvaus vasemmassa käsivarressa ja jalassa. Hän ei pystynyt myöskään nauramaan, haukottelemaan tai yskimään.

Kahden tunnin operaatio päättyi onnistuneesti. Mies toipuu parhaillaan ja voi jo kävellä omin jaloin. Pääkivuista hän ei enää kärsi ja hän on saanut myös näkökykynsä takaisin.

artikkelin avainsanat:
oudoimmat terveys