Pixabay
20:10 - 23.03.2020 / maailmalta / Markku Leppilampi
52-vuotias koronaviruksen saanut ehti jo hyvästellä vaimonsa ja lapsensa - uskoo malarialääkkeen pelastaneen hänen henkensä

Fox 10 Phoenix kertoo [lähde] mahdollisesta koronaviruslääkkeestä.

Maailmalla on uutisoitu, että malarialääke saattaisi auttaa koronaviruksen aiheuttaman taudin hoitamisessa. Tämän allekirjoittaa yhdysvaltalainen 52-vuotias Rio Giardinieri.

Hän uskoo saaneensa covid-19-tartunnan New Yorkissa järjestetyssä konferenssissa. Hänellä oli viisi päivää kuumetta, kova selkäkipu, päänsärkyä, yskää ja väsyneisyyttä. Hän nukkui noin 15 tuntia päivässä.

Mies sanoi ajaneensa sairaalaan, jossa hän nukahti odottaessaan koronavirustestiä. Hänellä todettiin kyseinen virus ja hänet otettiin hoidettavaksi.

Mies sai lisähappea, mutta hänellä oli silti vaikeuksia hengittää. Noin viikon kuluttua lääkärit sanoivat, että he eivät voi tehdä mitään muuta, joten mies hyvästeli lapsensa ja kolme lastaan.

- Olin pisteessä, jossa pystyin hädin tuskin puhumaan, ja hengittäminen oli hyvin haastavaa. Luulin todella, että loppuni oli tullut. Olin ollut kovissa kivuissa yhdeksän päivää, joten minusta loppu oli tullut. Soitin muutamia puheluita sanoakseni hyvästit ystävilleni ja perheelleni, Giardinieri kertoi.

- Hyvä ystäväni lähetti minulle välittömästi tuoreen artikkelin hydroksiklorokiini, vanhasta malarianvastaisesta lääkkeestä, jota oli todistetusti käytetty menestyksekkäästi covid-19-potilaiden hoidossa valtameren toisella puolella. Hän vaati minun ottavan lääkettä, Giardinieri sanoi.

Mies sanoi asiasta tartuntatautien lääkärille, joka kertoi mahdollisia syitä, miksei lääkettä kannattaisi kokeilla. Syitä olivat muun muassa ne, ettei tutkimuksia ole tehty, eikä sitä ole testattu eikä hyväksytty. Giardinieri kuitenkin sanoi, ettei ole varma selviäisikö aamuun, joten lääkäri suostui. 30 minuuttia myöhemmin hän sai malarialääkkeen.

Tunnin kuluttua hänen sydämensä löi niin lujaa, että se tuntui tulevan ulos rintakehästä. Hoitohenkilökunnan täytyi rauhoitella miestä. Noin kaksi tuntia myöhemmin sama toistui, jolloin mies sai tiettävästi Benadryliä ja jotain muuta. Mies sai tämän jälkeen unen. Giardinieri sanoi lääkäreiden uskovan, että hänen vahva reaktionsa malarialääkkeeseen ei johtunut lääkkeestä itsestään, vaan viruksen etenemisestä hänen kehossaan.

Aamulla Giardinieri heräsi kuin mitään ei olisi tapahtunut. Hänellä ei ollut enää kuumetta eikä kipua. Hän pystyi myös hengittämään kunnolla.

Giardinieri itse uskoo malarialääkkeen pelastaneen hänen henkensä.

artikkelin avainsanat:
koronavirus